Győzött és élre állt a Haladás

Győzött és élre állt a Haladás

Tóth Milán lőtte a három pontot érő gólt, Horváth Rajmund fél órát játszott.

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában a Szombathelyi Haladás az újonc Tiszakécskei LC együttesét fogadta a Rohonci úton. A „győztes csapaton ne változtass!”-elvét tartotta a szakmai stáb, ugyanis a Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Csilus, Holdampf, Kiss B., Szekér – Tóth-Gábor, Tóth M. összeállítású tizenegyet küldte pályára Németh Szabolcs, azaz ugyanazt, amely gárda Tatabányán 2–0-ra legyőzte a Dorogot. A kapusedzőnk – Rózsa Dániel – mellett öt korábbi (Kállai Kevin, Kiss Bence, Szekér Ádám, Tóth-Gábor Kristóf, Tóth Milán) Illés Akadémia-játékos szerepelt a kezdőcsapatban, míg a padon Pataki Márk – Debreceni Zalán, Tóth Máté, Doktorics Áron és Horváth Rajmund vártak bevetésre. Mindez azt jelenti, hogy a két, U19-es válogatottnál is számításba vett, Illés Akadémia-kerettag Pataki Márk és Horváth Rajmund is ott voltak a cserék között.

A vendégeknél korábbi növendékeink közül ketten, Szalay Szabolcs és Gyurján Bence is a kezdőben szerepeltek.

Hamar egymásnak este a csapatok – és ezt érthetjük szó szerint is, ugyanis rengeteg szabálytalanság tarkította a mérkőzés első félidejét, alig-alig alakult ki folyamatos játék. A Haladás lövésekkel jelentkezett: Németh Milán 30 méteres löketét fogta Holczer Ádám, majd egy szép ívelés után Tóth Milán lőtt 6 méterről, de ezt is védte a tiszakécskei kapus. A 23. percben Rózsa Dániel védett nagyot egy 8 méteres fejesnél, és egyből indított a Haladás akcióját. A jobb oldalon a vendégek hátvédje ki akarta engedni a labdát az alapvonal közelében, Tóth-Gábor Kristóf azonban nem hagyta magát, megszerezte azt, középre tette, amit az üresen érkező Tóth Milán 12 méterről a bal felső sarokba emelt, 1–0. Az első félóra zárásaként Szalay Szabolcs 29 méteres szabadrúgását Rózsa piszkálta szögletre a bal felső sarok elől. A szünetre egygólos előnnyel mehetett a Haladás.

A fordulást követően úgy tűnt, kivárásra játszik a Haladás. Előbb Tóth-Gábor Kristóf került helyzetbe, de túlontúl körülményesnek bizonyult, míg néhány perc múlva Kovács Barnabás 20 méteres lövésénél kellett résen lennie Rózsának. A csereként beálló Horváth Rajmund – egy perccel érkezése után – két védőt is megforgatott a 16-oson belül, majd ballal 14 méterről centikkel tekert mellé. Két helyzet maradt még a végére: a vendégek részéről Galacs 20 méterről nem sokat tévesztett, míg Délczeg Gergely álompassza után Monori Norbert a hálótartó vasat találta el a 16-osról.

A Haladás 1–0-ra nyert, és a Merkantil Bank Liga élére ugrott.