Győzött Ausztriában az Illés Akadémia U13

Győzött Ausztriában az Illés Akadémia U13

Az alsóőri mérkőzésen Lengyel Ágoston mesterhármast ért el.

SV Oberwart U13 – Illés Akadémia U13 1–6 (0–2, 0–3, 1–1)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Tóth N., Máté, Husz – Németh L., Lengyel – Majlinger, Baranyi, Lajos. Cserék: Boda, Molnár B., Bangó, Ihász. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Lengyel (3), Baranyi (2), Majlinger

Alsóőrre ruccant át Sátori Barnabás együttese, hogy a felsőőri (SV Oberwart) U13-asokkal mérje össze erejét. A találkozó 3X25 percig tartott, a csapatok 8+1-es felállásban küzdöttek meg egymással, és megúszták a szerda esti csapadékot…

A hazaiak viszont nem tudtak mit kezdeni az Illés Akadémia ötletes támadójátékával, így 50 perc alatt ötgólos előnyt építettünk. Betaláltunk szép akció végén, pontos beadás után és remekbeszabott fejessel is. 5–0 után szépítettek az osztrákok, ám nem sokkal később ismét betaláltunk, így 6–1-re nyertünk meg a találkozót.

Edzés helyett mindig jobb a mérkőzés – legfőképpen azért, mert szombaton az U13-as bajnokságban megkezdődnek a küzdelmek: a zöld-fehérek a Gyirmót SE Győr csapatát látják majd vendégül.

Nagyon tetszett a srácok felfogása, az, ahogyan futballoztak. A játék mind a négy fázisában megjelentek azok az akadémiai stílusjegyek és alapelvek, amelyeket szeretnénk viszontlátni. Nagy kedvvel játszottak a fiúk, szinte maradéktalanul elégedett lehettem. Tökéletes gyakorlás volt a mai nap a hétvégi bajnoki rajtra: egy olyan mérkőzést tudhattunk le, amely teljes mértékben szolgálta az első fordulóra való felkészülésünket

– mondta Sátori Barnabás vezetőedző.