Győzelmével élre állt az Illés Akadémia U16

Győzelmével élre állt az Illés Akadémia U16

Szomszédvári rangadót nyert meg Sátori Barnabás együttese.

Illés Akadémia U16 – ZTE FC U16 4–3 (4–3)
Illés Aka. U16:
Farkas D. – Abért B., Tóth Á., Németh R., Erdei (Blum, 56.) – Rózsa (Csalló, 64.), Palkó, Zsiga – Bene (Pljesovszki, 64.), Skravanek (Szakasics, 64.), László (Pécskai, 85.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Bene (17., 1–0), Skravanek (22., 2–0), Zsiga (28., 3–1), Palkó (36., 4–1)

A találkozó előtt tudtuk: mivel a MOL Fehérvár kétgólos előnyből pontokat veszített Szegeden, egy győzelemmel öt forduló után az élre ugorhat az Illés Akadémia csapata az U16-os bajnokság Alap-csoportjában. A küzdelemsorozat első nyugat-dunántúli el clásicoja volt a mai, hiszen a ZTE látogatott Szombathelyre.

Szerettünk volna minél feljebb labdát szerezni, ez már a meccs első periódusában is működött. A 17. percben egy ilyen után szereztük meg a vezetést. Zsiga Patrik remekül emelt a két belső védő közül kilépő Bene Dánielhez, aki kicsit kisodródott, ám az ötös sarkáról így is a megtalálta a hosszú sarkot, 1–0. Négy perc múlva óriási játékot mutatott be az Illés Akadémia U16: Zsiga Patrik szerzett labdát a Zete térfelének közepén, majd Skravanek Lázár dobta ki azt Bene Dánielnek, akinek 16-oson belüli keresztpasszát László Krisztián okosan visszagurította a támadást elindító Skravaneknek, ő pedig laposan a bal sarokba gurított 12 méterről, 2–0. A 26. percben egy röviden hazaadott labdánál Farkas Dávid kaszálta el a támadót, jogos büntető és sárga lap kapusunknak – korábbi játékosunk, Szalay Márk biztos ítélet-végrehajtónak bizonyult. Újabb két perc múlva megint kettő lett közte: Bene remek középreadását Zsiga Patrik bólintotta az ötösről a kapuba, 3–1. A 36. percben megint remek kombinációt láthattunk, aminek végén Zsiga csinált meg két jó cselt a zalaiak kapujától 20 méterre, majd lekészítését Palkó Áron 17 méterről a balra dőlő kapust becsapva, jobbal a jobb sarokba tekert, 4–1. Az első félidő hajrájában a védekezésünkben kétszer is megtalálták a rést a zalaiak, és 4–3-ra feljöttek: korábbi növendékünk, Csonka Gergő góllal és gólpasszal jártul hozzá a felzárkózásukhoz. Támadásban parádés kombinációk, míg hátul érthetetlen hibák jellemeztek bennünket az első játékrészben.

Lassabban melegedtek bele a fiúk a II. félidőbe, de inkább előttünk adódtak lehetőségek: volt, hogy a gólvonalról vágták ki a labdát az egerszegiek, illetve védett bravúrral a kapusuk is. Hátul ebben a játékrészben stabilok voltunk. Sátori Barnabás cserékkel pörgette volna fel a játékot, ám nem tudtunk betalálni, így egy góllal, 4–3-ra győztünk, és a bajnokság élére álltunk. A jövő héten idegenben vár ránk – az eddigi erőviszonyok alapján – a bajnokság rangadója, hiszen Székesfehérváron lépünk pályára.

A meccs első periódusában megint gólt tudtunk szerezni, sőt, hamar kettő lett közte. Ezek után egyet ajándékoztunk is az ellenfelünknek, ám erre jól reagáltunk, újabb két találattal már 4–1 volt ide. Talán elhittük, hogy meg is van a mérkőzés – és megint nagy bakikat követtünk el védekezésben, így elmondhatom, hogy nem csak elől, hanem hátul is gólképesek voltunk az első félidőben. Ez utóbbi volt a fő téma a szünetben, átbeszéltük, min is kell változtatnunk. Jól is kezdtünk, beszorítottuk a Zetét, érett, hogy ismét betalálunk – ez a gól azonban nem született meg. Így valamennyire fogcsikorgatós lett a vége, annak ellenére, hogy a kapunk nem forgott veszélyben. Összességében megérdemelten diadalmaskodtunk! Tudtuk, hogy nem lehet minden találkozót 3-4 góllal megnyerni, ráadásul ez a mai egy igazi Szombathely–Zalaegerszeg-derbi volt. Szervezett csapat benyomását keltették, több korábbi játékosunknak presztízsmeccs volt a mai, de a győzelmünkhöz nem férhetett kétség. Ötből ötöt nyertünk, így készülünk a jövő heti bajnoki rangadóra a fehérváriak ellen

– mondta Sátori Barnabás a mérkőzést követően.