Győzelmekkel építkezünk

Győzelmekkel építkezünk

Bár a jövő csapatának kialakítása a legfontosabb cél, így is remekül szerepel U15-ös csapatunk a Balaton Trophy küzdelmein, ugyanis eddig mind a négy meccsüket megnyerték akadémistáink.

Két kapust (Farkas Dávid, Németh Bence), valamint 20 mezőnyjátékost (Szabó Bence, László Krisztián, Abért Barna, Abért Olivér, Rózsa Máté, Szakasics Péter, Nagy Kristóf, Blum Barnabás, Zsiga Patrik, Pécskai Levente, Liplin Bence, Palkó Áron, Németh Richárd, Erdei Merse, Vér Dávid, Pljesovszki Gergő, Gyapjas Botond, Dudás Zénó, Bene Dániel, Tóth Ábel) vitt magával a siófoki erőfelmérőre a Sátori Barnabás és Varga Roland alkotta szakmai stáb. A szervezők a résztvevő tíz U15-ös együttest két csoportba sorsolták. A mieink a „B”-jelűben két 8–0-s győzelemmel kezdtek: először a pozsonyi SK Vrakunát, majd az ukrán Champion Kijev B-csapatát verték ilyen arányban. Ezt követően a sorminta kedvéért két 2–0-s siker következett, még pedig a Rukh Lviv A, valamint a Csernomorec Ogyessza ellen. A góljainkon Szakasics Péter (4), Pljesovszki Gergő (3), Nagy Kristóf (3), Abért Olivér (2), Palkó Áron (2), Blum Barnabás (1), Zsiga Patrik (1), László Krisztián (1), Vér Dávid (1), Pécskai Levente (1), valamint Tóth Ábel (1) osztozott.

Összességében tehát az Illés Akadémia U15-ös csapata mind a négy, egyenként 40 perces mérkőzését megnyerte, még pedig imponáló 20–0-s gólkülönbséggel. Így pedig pontveszteség nélkül végeztünk a csoportunk élén, ennek köszönhetően vasárnap az elődöntőben folytathatjuk. Az ellenfelünk kiléte későbbi időpontban derül majd ki.

Elsősorban nem az eredményességre helyezzük a hangsúlyt, hanem már a jövő csapatának kialakítására fókuszálunk. Éppen ezért mindenkinek megpróbálunk sok lehetőséget adni. Természetesen az újaknak, valamint a próbajátékon lévőknek is. Emellett egy jó közösség kialakítását is lényegesnek tartjuk. Ettől függetlenül persze, hogy örülünk az eddigi sikeres szereplésnek, amit vasárnap folytatni is szeretnénk

– tekintett már picit előre is Sátori Barnabás vezetőedző.