Győzelemmel stabilizálta helyét az élcsoportban U15-ös csapatunk

Győzelemmel stabilizálta helyét az élcsoportban U15-ös csapatunk

Luki András tanítványai szoros mérkőzésen elért sikerrel szereztek három pontot Hatvanban.

FC Hatvan U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 1–2 (1–2)
Illés Aka.-Viktória U15: Spilenberg M. – Simon E. (Czuczai M., 41.), Kenesey K., Giczi K., Lakatos L. (Márk Sz., 59.) – Takács M., Sági F. Kopfsteiner Sz. (Ceglédi B., 41.) – Mészáros D. (Nagy B., 52.), Csombor L., Tóth L. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Csombor L. (32., 1–1), Mészáros D. (40., 1–2)

Az akadémiai U15-ös bajnokságban először játszott olyan ellenféllel csapatunk, amellyel korábban már megmérkőzött. A hatvani lányok augusztusban pontot vittek el Szombathelyről, nem sikerült nyernie a mieinknek, így Luki András most elsősorban a szezonnyitóra hivatkozva hívta fel játékosaink figyelmét arra, hogy ne veszítsük el a párharcokat, igyekezzünk a megszerzett labdát a szélekre kivinni, majd onnan építkezni.

Sajnos, ez nem sikerült, vagy nem úgy sikerült, ahogy vezetőedzőnk szerette volna. A hazaiak fölénybe tudtak kerülni, sőt egy középpályás labdavesztésünk után Karaba Jázmin révén a vezetést is megszerezték.

Szerencsére, akadémistáink ezek után váltani tudtak, és még a szünet előtt megfordították a mérkőzést. A 33. percben Csombor Luca „lövésszerű beadása” talált utat a hazaiak hálójába, míg az első félidő hajrájában később pedig Mészáros Dorina szép átlövéséből született gól.

A második játékrészre Luki András cserékkel változtatott, de maradt a 4-3-3-as szerkezet. Az első félidőhöz képest új posztra került játékosoknak is köszönhetően, stabilizálódott a csapat játéka és ha nem is született újabb gól ebben a 40 percben, akadémistáink megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.

A győzelem tényének természetesen örülök, de azt kell mondanom, nem játszottunk jól, megnehezítettük a magunk számára a mérkőzést. A sérültek, betegek hiányzása ellenére, az U17-es keretből visszakapott 2007-esekkel erős csapattal álltunk fel. Azt vártam, hogy sikerül megvalósítani, betartani azt, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk. Nem így volt, nehezen indult a mérkőzés, talán a hosszú utazás miatt is, tulajdonképpen csak egy-két játékosra mondhatom azt, hogy kellőképpen éles volt, jó teljesítményt nyújtott. De, ahogy mondtam, a győzelem tényének örülök, és a futballpályákon azt szokták mondani, az a jó csapat, amely kevésbé jó teljesítménnyel is képes a sikerre

– értékelte a hatvani 80 percet Luki András vezetőedző.