Győzelem Meskó Márkkal a kezdőben

Győzelem Meskó Márkkal a kezdőben

Második felkészülési mérkőzését már 2–1-re megnyerte Málta szigetén a magyar U15-ös válogatott, melyben akadémistánk kezdőként 52 percet töltött a pályán.

Az első, 0–0-ra végződő összecsapáson még valamennyi helyzetét kihagyta Oross Márton legénysége, ám a második derbin már rögtön a 4. percben összejött a vezetőgól: Nyers Ádám vette be a hazaiak kapuját. A Meskó Márkot is a soraiban tudó magyar gárda nem sokáig örülhetett az előnyének, ugyanis a házigazdák az első negyedóra végén egyenlítettek. Ezt követően mindkét gárda komoly erőket mozgósított a győzelem megszerzésének érdekében és ez végül a mieinknek jött össze: a 71. percben Galambos Márk alakította ki a 2–1-es végeredményt. Meskó Márk ekkor egyébként már nem volt a pályán, mivel az 52. minutumban éppen a későbbi gólszerzőnek adta át a helyét. Akadémistánk ettől független már kétszeres korosztályos válogatottnak mondhatja magát.

Mindkét csapat változtatott némileg a taktikáján a keddi mérkőzést követően, de a játék képe nagyban hasonlított az első meccséhez. Végül megérdemelten szereztük meg a három pontot egy jól felkészített, összeszokott rivális ellen. Két jó mérkőzéseken vagyunk túl, új játékosokat ismertünk meg ebben a pár napban, mi is hasznos tapasztalatokat szereztünk az aktuális kerettagokról, és ők is fontos nemzetközi tapasztalatokkal gazdagodtak a mérkőzéseken

– mondta a mérkőzés után az mlsz.hu érdeklődésére Oross Márton szövetségi edző.

A magyar U15-ös nemzeti csapat végül egy 0–0-s döntetlennel, valamint egy 2–1-es győzelemmel zárta a Málta szigetén lejátszott két nemzetközi felkészülési mérkőzését.