Győzelem az osztrákok ellen

Győzelem az osztrákok ellen

Egy-egy félidőt játszott két legidősebb korosztályunk.

Illés Akadémia U19/U17 – SV Heiligenbrunn 4–1 (4–0)
Illés Aka. U19 (I. félidő):
Molnár-Végh – Stefanich, Kovács B., Losontin – Mozsár – Bonchis (Kopácsi B., 23.), Bonyhárd, Takács-Földes, Stifter – Udvardi, Pruska. Vezetőedző: Horváth András. A II. félidőben pályára léptek az U17-es keretből: Farkas D. – Németh R., Stampfel, Erdei – Abért B., Fülöp, Bécsy – Skravanek, Pljesovszki. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Stifter (2., 1–0), Pruska (38., 2–0; 40., 11-esből, 3–0), Bonyhárd (44., 4–0)

Az ausztriai Szentkút (SV Heiligenbrunn) csapata érkezett Szombathelyre: a mieink az első félidőben az U19-es korosztályunkkal szerepeltek, míg szünet után a 2007-esek jutottak lehetőséghez.

Az alaphangot a 2. percben adtuk meg, amikor Udvardi Ádám remek passzából Stifter Patrik egy átvétel után kilőtte a hosszú alsót, 1–0. A következő percben a gólszerző volt a feladó, ám beadására hiába érkezett kitűnő ütemben Takács-Földes Olivér, a felső kapufa mentett. A szentkútiak is megmutatták, hogy tudnak támadni, ám a 20 méteres átlövést hárította Molnár-Végh Marcell. Az ellentámadásból Udvardi Ádám tesztelte az osztrákok kapusát, aki védeni tudott. A félidő felénél Bonyhárd Attila gondolt egyet, lövését azonban szögletre tornázta a hálóőr – ahogy tette ezt Mozsár Dávid fejesénél és Stefanich Mirkó kísérleténél is. A 38. percben növeltük előnyünket: Bonyhárd kitűnő ütemű átadását Pruska Dániel belsőzte el a kapus mellett, 2–0. Két perc múlva Pruska Dánielt buktatták a büntetőterületen belül, 11-es! A sértett magabiztos ítélet-végrehajtónak bizonyult, 3–0. Ezzel azonban még nem volt vége az első félidő: Stifter Patrik beadását Bonyhárd Attila vette mellre és a rárontó kapus mellett gurított a hálóba, 4–0.

A második félidőben is adódtak lehetőségeink, igaz, kevesebb, mint az első 45 percben. Az őrvidéki csapat szépíteni tudott, így a meccsen 4–1-re győztünk.

A heti tervnek megfelelően állítottuk össze a csapatot, hiszen négy mérkőzés is szerepel a programban. Megfelelő hozzáállással, de kevésbé pontos mezőnyjátékkal négy gólig jutottunk

– mondta az U19-esek teljesítményéről Horváth András.

Két pozitív dolgot is el tudok mondani a második félidőről. Egyrészt az U19-esek által felépített előnyből három gólt meg tudtunk tartani, másrészt a felnőtt csapat elleni játék gyorsabb gondolkodásra és cselekvésre késztett bennünket, ami egyértelműen a javunkra válik a jövőben

– értékelt Kovács László a második játékrészt illetően.