Alasz Hanna és Szilvási Nelli kezdőként, Müller Zsófi csereként lépett pályára a görögök ellen

Alasz Hanna és Szilvási Nelli kezdőként, Müller Zsófi csereként lépett pályára a görögök ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők előtt álló női U17-es válogatottunk 3–0-s vereséget szenvedett a hellénektől a két együttes első találkozóján.

Kedden délelőtt lejátszotta első találkozóját a görögökkel U17-es női válogatottunk, amely már gőzerővel készül a márciusban esedékes Európa-bajnoki selejtezőkre. Ahogy arról beszámoltunk, öt játékosunk: Alasz Hanna, Szilvási Nelli, Müller Zsófia, Kocsi Petra, Lukács Korina is ott van Gajdóczi Tibor keretében. Előbbi három pályára is lépett az első athéni összecsapáson (Kocsi Petra beteg, így nem állhatott a csapat rendelkezésére). Alasz Hanna kezdőként 28, Szilvási Nelli szintén kezdőként 45 percet töltött a pályán, őt éppen Müller Zsófia váltotta a szünetben. A mieink az első félidőben kapufáig jutottak, a házigazda azonban három lehetőségét is gólra váltotta, így ők mehettek nagy előnnyel pihenőre. A fordulást követően aztán sokkal kiegyenlítettebb lett a játék képe, ám mivel ez gólban nem mutatkozott meg, így 3–0-s végeredménnyel zárult az összecsapás.

A két együttes február 9-én, pénteken ismét megmérkőzik egymással, méghozzá magyar idő szerint 10 órás kezdettel.

Meglehetősen döcögősen, nehézkesen indult a mérkőzés, de úgy gondolom, ahogy haladtunk előre az időben, egyre inkább fel tudtuk venni a ritmust. Ez nem volt könnyű, ugyanis a görögök rendkívül agresszív, gyors ellenfélnek bizonyultak és lendületes játékot mutattak. Mindent összevetve élveztem a meccset, de azért lehetett volna jobb is

– osztotta meg velünk gondolatait a mérkőzést követően Szilvási Nelli.