Győzelem a Lendva ellen, vereség az Admirától

Győzelem a Lendva ellen, vereség az Admirától
Az U17-es csapat nyert, az U15-ös kikapott a nemzetközi felkészülési mérkőzésen.
Illés Akadémia U17 – Lendva U19 5–2  (3–2)
Illés Akadémia U17.: Simon – Dezamits, Szabó B., Tarján P., Baranyai K. – Palkó B., Roznár G.,  Bunevácz B. – Kállai Z., Markó M., Horváth R. Cserék: Sipos, Hejter. Vezetőedző: Németh Richard.
Góllövők: Horváth R. (2), Bunevácz, Kállai, Palkó.
Az idősebb szlovéniai csapat ellen a mieink két gyors találattal kezdték a meccset, majd szabadrúgásból is eredményesek voltak Németh Richard fiai. Két védelmi megingást kihasználtak a szlovének, így a szünetre szoros lett az eredmény. A fordulást követően még tempósabban focizott akadémiánk együttese, amely így megérdemelt, háromgólos győzelmet könyvelhetett el.
Németh Richárd nyilatkozott a hét gólt hozó mérkőzést követően:
Azt gondolom, nagyszerű főpróbát tartottunk a jövő heti bajnoki rajt előtt. Ellenfelünk kemény, fizikálisan jól felkészített brigád volt, de játéktudásban föléjük kerekedtünk, így végül sima sikert arattunk.
Admira Wacker U15 – Illés Akadémia U15 3–0  (2–0)
Illés Akadémia U15.: Olasz – Szvoboda, Mozsár, Frák, Szemes – Udvardi, Bonyhárd, Bolla – Sági, Nagy Zs., Papp. Csere: Kovács B., Varga D., Mohos, Mayer, Szabó. Vezetőedző: Kovács László. 
Az egyik osztrák élcsapat vendégeként háromgólos vereséget szenvedett az U15-ös korosztályunk. A találkozó komoly tapasztalatszerzést jelentett a fiúknak.
A meccs után az U15-ös csapatunk trénere, Kovács László értékelte a látottakat:
Nagyon hasznos mérkőzést vívtunk ma Ausztriában: az Admira válogatottak sorát vonultatja fel, azaz egy igazi elit gárda vendégei voltunk. A hazaiak technikai fölénye kijött, ami viszont nem tetszett, hogy rengeteg egy az egy elleni párharcot elveszítettünk. Sokat tanultunk azonban a kilencven percből: hogyan kell egy gyorsabb gárda ellen futballozni, miként kell ellenük alkalmazni a labdatartást, az előre védekezést. Mozsár és Bolla teljesítményét emelném ki.