Egy góllal kikapott az U19-es csapat a bajnoki főpróbán

Egy góllal kikapott az U19-es csapat a bajnoki főpróbán
A Maria Enzersdorfban lejátszott nemzetközi felkészülési találkozón az Admira Wacker 2–1-re legyőzte az Illés Akadémia U19-es csapatát.

Admira Wacker Juniors – Illés Akadémia U19 2–1  (1–0)
Illés Akadémia U19.: Gróz – Auer, Szekér, Debreceni, Basics – Szecsődi, Vajda, Illés – Doktorics, Volter, Kállai. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Góllövő: Illés.

Az első játékrészben jobbára a mieink birtokolták a labdát, de nem igazán sikerült megbontani a hazaiak védelmét. Hátul egy hibát kihasználtak a hazaiak, így minimális előnnyel mehettek szünetre. A fordulást követően növelni tudta előnyét az osztrák alakulat, amelyre Illés válaszolt a hajrában: Szekér indítását Volter lecsúsztatta a középpályásunk elé, aki elfektette a kapust, majd higgadtan a kapuba helyezte a labdát.
Horváth Rudolf vezetőedző értékelte a mérkőzést a lefújást követően: 
A bajnoki rajt előtti utolsó nemzetközi felkészülési találkozónkat játszottuk: gyors, agresszív gárda ellen valamennyi futballistám 90 percet töltött a pályán. Az első játékrészben nem igazán tudtuk megbontani az Admira védelmét, viszont a fordulást követően több, mélységi indítás után helyzetek sokaságát dolgoztuk ki – sajnos, egy kivételével ezek kimaradtak. A védekezésben voltak problémáink, a jövő héten a csapatösszhang finomítására helyezzük a hangsúlyt.