Győzelem a Budaörs ellen

Győzelem a Budaörs ellen

Az állatok világnapja alkalmából különleges akciót tartott a szombathelyi klub.

A magyarországi labdarúgó-utánpótlásnevelésben élen járó Lurkó UFC és Illés Akadémia kezdeményezésére a Szombathelyi Haladás azzal az ötlettel fordult a Magyar Labdarúgó-szövetséghez, hogy Haladás–Budaörs-mérkőzésen kivonuláskor a játékosok menhelyi kutyákkal érkezzenek a játéktérre. Az állatok világnapja alkalmából szerettük volna közösen felhívni a figyelmet a felelős állattartásra. Ebben partner volt a vendégcsapat is, így 6-6 kutyussal a kezükben vonultak ki a játékosok. A Meggyeserdei Menedék Alapítvány örökbefogadásra váró kutyáival a későbbiekben is foglalkozunk még!

Németh Szabolcs ezúttal Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Doktorics, Kiss B., Holdampf, Szekér – Délczeg, Horváth R. összeállításban küldte pályára csapatát, azaz Rózsa Dániel kapusedzőnk mellett, Horváth Rajmund, mint aktív, míg Kállai Kevin, Doktorics Áron, Szekér Ádám és Kiss Bence, mint korábbi akadémista kapott szerepet a kezdőben. A padon lévő kilenc Hali-játékos közül Tóth-Gábor Kristóf, Tóth Máté és Tóth Milán képviselte az Illés Akadémiát. A vendégeknél is volt két korábbi növendékünk: Winkler András a kezdőben, Halmai Ádám a cserék között szerepelt.

Egymásnak ugrott a két zöld-fehér csapat, ebből az első tíz percben mi jöttünk ki jobban, ugyanis egy szöglet után szerezte meg a vezetést a Haladás. Kiss Bence csinált meg egy variációt Horváth Rajmunddal, majd Kiss laposan a 16-os vonalához érkező Doktorics Áronhoz továbbította a labdát, aki állítgatás nélkül ballal, nagy erővel középre a léc alá lőtt, 1–0. Ez volt az Illés Akadémia növendékének első bajnoki gólja a felnőttek között!

A 21. percben Bosnjak Predrag óriási szóló után remekül passzolt a 16-os vonalán álló Horváth Rajmundhoz, aki egy csellel két védőt is elfektetett, ám lövése centikkel a bal sarok mellett hagyta el a játékteret. Pedig még a sarokválasztás is jó volt, ugyanis a kapus a másik irányba dőlt el.

A kihagyott helyzet megbosszulta magát, és egy 11-esből Petneházi Márk egyenlített a 39. percben.

A szünetben cserélt a Haladás: Délczeg Gergely helyett Tóth Milán kapott lehetőséget. Továbbra is a Haladás maradt támadásban, ám betalálni egy darabig még nem sikerült. Horváth Rajmund ma 58 percet töltött a pályán. A 67. percben Tóth Milán a saját maga buktatásáért megítélt büntetőt értékesítette magabiztosan, 2–1. A Budaörs küzdött és hajtott, nem adták fel, ám a roppant szervezett Haladás nem engedte ki a kezéből a győzelmet, így továbbra is az élen áll a Merkantil Bank Ligában.