Gyönyörűen csillog az ezüst

Gyönyörűen csillog az ezüst

Remek Illés Akadémia Spirit-hétvége: egy R6-forduló élen áll a társaság, míg a Lol-osok Union League döntőjében sem adtuk olcsón a bőrünket.

Az MNEB, azaz a K&H Magyar Nemzeti E-Sport bajnokság első Rainbow 6: Siege versenyhétvégéjét rendezték meg legutóbb, ahol a csapatunk két ellenféllel is találkozott.

Elsőként a Tensei Esports Club került az utunkba: a forduló második mérkőzésén játszottunk velük. Az első kört a Tensei nyerte, viszont utána már egyet sem sikerült nekik behúzni, így egy nagyon magabiztos 7–1-es győzelemmel kezdük a szezont. A második mérkőzés már nehezebb falat volt, hazánk legrégebbi esport-csapatával játszottunk, a WiLD Multigaminggel. A csapat az évek során sok borsot tört az orrunk alá, nagy nemezisünk az esport területén. A tavalyi évben is voltak izgalmas meccseink, most sem volt ez másképp. Egy nagyon szoros mérkőzésen először elhúztunk 5–3-ra aztán kiegyenlítettek a vadak (5–5), viszont végül sikerült jó utolsó két körrel 7–5-re megnyerni meccset, így az első forduló után 6 ponttal és a legjobb körkülönbséggel a bajnokság élén várjuk a jövő heti ellenfelünk, az egyik legnagyobb riválisunk, a KMK elleni mérkőzést. Ellenük pénteken játszunk 22:45-kor a twitch.tv/Rainbow6HU csatornán.

Még bővebben beszámolt az eseményről az Esport1: https://esport1.hu/news/2022/04/19/kh-mneb-r6s-rainbow-six-siege-s4-alapszakasz-elso-masodik-fordulo-osszefoglalo-tzeus?fbclid=IwAR2ueBbdTcrSzgw2M5U73-tembrbpNRRivt8y2eRNBh_m0eIE2zLdVPZ1Vg

A spanyol Union League döntőjét is nagyon vártuk már. Az ECORP csapata is hasonló játékerőt képvisel, mint mi, így a BO5-ös széria nagyon izgalmasnak ígérkezett. Az első mérkőzésen már egymásnak estek az első pillanatban a csapatok, ment az adok-kapok, amiből mi jöttünk ki jobban. Azonban, ahogy mentünk előre a mérkőzésen úgy fogyott az előny és végül az első ütközetet az ECORP húzta be.

Elsiettük, kapkodtunk, izgultunk

– mondta Defleck, az Illés Akadémia Spirit felső ösvényese.

A második mérkőzésen szinte esélyünk sem volt, nagyon vezetett az ellenfél, hamar behúzták a meccset, 2–0 oda. A harmadik meccs, mintha a tükörképe lett volna a másodiknak, a mi fiaink nagyon hamar befejezték, alig adva pontot az ECORP gárdájának és feljavítva az eredményt 2–1-re.

A negyedik találkozón viszont sajnos több taktikai hibát is ejtettünk, ami által szépen lassan felőröltük saját magunkat és az ellenfél javára billentette a meccs mérlegét, így sajnos „csak” a második helyet, az ezüstérmet sikerült a srácainknak megkaparintaniuk.

Gratulálunk a játékosainknak az egész szezonos helytállásért, szépen csillog az ezüst is, és természetesen jár a gratuláció az ECORP-nak is!