Gólparádé

Gólparádé

Bő tíz perc alatt már négy gólt szerzett az Illés Akadémia U14.

Illés Akadémia U14 – Diósgyőri VTK U14 7–2 (6–1)
Illés Aka. U14:
Varga N. – Angler (Bogdán, 41.), Szakály (Laczó, 59.), Hányi, Nyári (Axnix, 59.) – Hideg, Mihály (Moldován, 59.), Papp M. (Kiss-Szécsényi, 41.) – Szabó B. (Börczi, 51.), Sánta (Bosnyák Bence, 51.), Bosnyák Botond. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Bosnyák Botond (2., 1–0; 26., 5–0; 35., 6–1; 58., 7–1), Szabó B. (7., 2–0; 11., 4–0), Mihály (9., 3–0)

Alig telt el fél perc, máris nagy helyzetünk volt: Nyári Olivér beadását Papp Máté lőtte 14 méterről alig mellé, aztán újabb fél perc múlva már meg is volt az előny: Hányi Dávid passzát Bosnyák Botond váltotta gólra, 1–0. Eredményes volt a letámadásunk: Mihály Dániel remek átadását Szabó Botond értékesítette, így harmadik U14-es mérkőzésén a harmadik gólját szerezte a támadó, 2–0. A 9. percben Mihály Dániel 16 méterről lőtte ki a diósgyőri kapu bal felét, 3–0. Jobb oldali akció végén Papp Máté passzolt Szabó Botihoz, akinek első lövését még blokkolta a belső védő, ám másodjára a bal felső sarokba lőtt, 4–0! A 26. percben Angler Jákob–Papp Máté volt a labda útja a jobb szélen, innen aztán Bosnyák Botond vette át az akciót, belépett a 16-oson belülre, egy csellel becsapta a védőjét és ballal a léc alá bombázott, 5–0. Félóra telt el, amikor a vendégek szépíteni tudtak: egy 15 méteres lapos lövés – ismerjük el, ez is szép kivitelezés volt – talált utat a hálónkba, 5–1. Mindkét oldalon igyekeztünk támadásokat vezetni, újabb gól egy jobb oldali akció után született: Papp Máté tökéletes centerezését Bosnyák Botond közelről belsőzte a kapuba, 6–1.

A játék képe nem változott a szünet után sem, a DVTK térfelén folyt a játék. Az 58. percben egy lecsorgó labdára csapott le Bosnyák Botond és 7 méterről saját maga negyedik, csapata hetedik találatát szerezte meg. Váratlanul betaláltak a miskolciak is, egy 28 méteres lövés a bal felső sarokban kötött ki, 7–2 – ezzel pedig ki is alakult a végeredmény.

Nagyon boldogok vagyunk: eredményes futballt láthattam, tetszett a mutatott játék is. Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk a kulturáltan játszó Diósgyőr ellen. Kiemelném a mezőny legjobbját, Bosnyák Botondot, aki a négy gólja mellett óriási mezőnymunkát is végzett. Szebbnél szebb gólokat szereztünk: kidolgozott helyzetből, szélről belőtt labda után, támadóharmadbeli labdaszerzésből – azaz a támadófutball minden szegmenséből eredményesek tudtunk lenni. Óriási gratuláció a srácoknak: nem mindennapi dolog hét gólt lőni egy bajnoki találkozón

– mondta Nagy László vezetőedző.