Gólnélküli döntetlent játszott a Haladás

Gólnélküli döntetlent játszott a Haladás

Horváth Rajmund kezdett, Szijjártó Ármin és Tarján Patrik csereként álltak be.

Pénteken, három aktív Illés Akadémia-neveléssel a soraiban (Tarján Patrik, Horváth Rajmund és Szijjártó Ármin) indult el Ansfeldenbe, egy mini-edzőtáborba a Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek az orosz I. osztályban szereplő Akhmat Groznij vendégei voltak.

Az Ausztriát is elérő komoly esőzések miatt arról született döntés, hogy az eredeti tervekkel ellentétben, a csecsenek elleni találkozó nem 2*60, hanem 2*45 perces lesz. A vihar szombatról vasárnapra virradó éjjel dúlt, így a vasiak edzésprogramját nem befolyásolta a csapadék. A szombathelyieknél kapusedzőnk, Rózsa Dániel volt a kezdőkapus, míg a korábbi akadémisták közül Kállai Kevin, Szekér Ádám, Doktorics Áron, Kiss Bence és Tóth Milán mellett, jelenlegi növendékünk, Horváth Rajmund is kezdett. Németh Szabolcs a Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Holdampf, Szekér, Doktorics, Kiss B. – Horváth R., Tóth Milán tizenegyet küldte csatába az első félidőben. A fehér mezben játszott vasiak letámadtak, inkább előttünk adódtak lehetőségek. Kiss Bence szabadrúgásánál nagyot védett a grozniji kapus, míg Bosnjak Predrag életerős lövésénél a a hálóőr a felső léc segítségével hárított.

Szünetben többet is cserélt Németh Szabolcs: Horváth Rajmund nem játszott tovább, míg bal oldali védő pozíciójába Debreceni Zalán érkezett. Egy óra elteltével Szijjártó Ármin és Tóth Máté is lehetőséget kapott, míg a 79. percben Tarján Patrik állt be.

Nem sokkal a térfélcserét követően Debreceni beadását a csereként beálló Dragóner Filip sodorta a hálóba – sajnos les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető. Érdekesség, hogy ez már a második meg nem adott Dragóner-gól ebben a felkészülési periódusban, és mindkét eset előtt értetlenül állunk. A szombathelyiek fölényben futballoztak, rászolgáltak volna a győzelemre, azonban gól nem született a találkozón.

Többet birtokoltuk a labdát, jól játszottunk, úgy éreztem, hogy dominálunk a mérkőzésen. Inkább a mezőnyben folyt a játék, lehetőségünk előttünk adódott, de érvényes gólt nem tudtunk szerezni

– mondta Horváth Rajmund már a hazafelé tartó út során.

Ezúttal szűk negyedórára kaptam lehetőséget: Németh Milán helyett érkeztem. Az ő pozícióját Debreceni Zalán foglalta el, én pedig bal oldali védőként játszottam. Ebben a periódusban bátrabb volt az ellenfelünk: beadást blokkoltam, és néhány szerelést mutattam be

– nyilatkozta Tarján Patrik.

A péntek délelőtti edzést követően derült ki, hogy Délczeg Gergely kisebb sérülés miatt nem utazhat el Ausztriába, így Szijjártó Ármin kapott lehetőséget a Németh Szabolcs-Sipos Norbert-Paulik István edzőtriótól.

Jó fél órát játszottam ma, centerként szerepeltetett a szakmai stáb. Az egész edzőtábor során kifejezetten remek körülmények között lehettünk, és nagyon jó volt a hangulat

– összegzett röviden Szijjártó Ármin.

A jó hangulathoz a szombat esti kvíz is hozzájárult. A magyar fociról és a Haladásról szóló vetélkedőn a Rózsa Dániel-Doktorics Áron-Danijel Romic-Holdampf Gergő-Szijjártó Ármin összetételű ötös győzött. A Bosnjak Predrag-Mocsi Attila-Tóth Máté-Hegedűs Márk-Szekér Ádám-Horváth Rajmund összetételű csapat a második helyen zárt, míg a Verpecz István-Csilus Tamás-Rácz Ferenc-Tóth Milán-Tarján Patrik ötösfogat lett a harmadik.