Fordulatos mérkőzés, újabb győzelem!

Fordulatos mérkőzés, újabb győzelem!

A sikeres idénynyitó mérkőzés után négy nappal újabb kispályás bajnoki mérkőzés várt az Illés Akadémia Fiatalok csapatára.

Ezúttal bővebb kerettel ment a Sportligetbe az együttes: a második fordulóban az LK Bulls volt az ellenfelünk. A hétfői napon a Gadavics Bence – Joó Bálint, Fazekas Norbert, Szeiler Bálint, Szabella Olivér, Marton Zoltán, Biegner Dániel, Koronczai Patrik alkotta kerettel álltak ki a zöld-fehérek.

A nagyobb létszám mintha megzavarta volna a mieinket, mert már a 20. másodpercben előnyhöz jutottak a bikák, 1–0. A gól ébresztően hathatott ránk, ugyanis ezután helyzetet helyzetre halmoztunk, ami a 13.percben góllá érett! Szabella Oli szerzett labdát közel a kapuhoz és passzolta el – az egyébként remek formában védő – kapus mellett, 1–1. Ezután sem állt le fiatal gárdánk, folyamatosan alakították ki a jobbnál jobb helyzeteket, azonban vagy a kapufa állta útját a lehetőségeknek, vagy az ellenfél kapusa bravúrosan hárítani tudott. Az LK Bulls kontrákból veszélyeztetett és egy ilyen akció végén a félidő utolsó percében megszerezték újból a vezetést, sőt, növelhette is volna előnyét, de Gadavics Bence és a kapufa közös erővel a Illés Akadémia Fiatalok segítségére sietett. A félidőre tehát egygólos hátrányban vonultunk.

A második félidő kiegyenlítettebb párharcot hozott. Tűzijáték zajlott mindkét kapu előtt, de a két hálóőr remek formában védett. A második félidő közepe tájékán Fazi cselezte be magát a büntetőterületre és előkészítését Joó Bálintot belsőzte higgadtan a kapuba, 2–2. Szinte kettészakadt a pálya, nyílt volt a párharc, zöld-fehér fiataljaink érvénytelenített gólig, míg az LK Bulls csapata kapuáig is eljutott. Mikor már mindenki azt hitte döntetlennel zárul a mérkőzés, szabadrúgáshoz jutottunk. Joó Bálint legurítását Fazekas Norbi elemi erővel bombázta a hosszú felső sarokba, ezzel pedig 3–2-re megnyertük a mérkőzést!

Jövő hétfőn az Atlantisz Sé SE gárdájával csap össze az Illés Akadémia Fiatalok gárdája.

LK Bulls – Illés Akadémia Fiatalok 2–3 (2–1)
Gólszerzők: Szabella O., Joó B., Fazekas N.