Fördős Trixi Isztambulban szurkol majd az Internazionale BL-győzelméért

Fördős Trixi Isztambulban szurkol majd az Internazionale BL-győzelméért

Akadémiánk egykori játékosa, Fördős Beatrix 2021-ben a Lazio együttesénél töltötte első olaszországi évét, majd tavaly nyáron Milánóba, az Inter Women gárdájához igazolt, mellyel – többek között A-válogatottunk csapatkapitánya, Csiszár Henrietta társaságában – a női Serie A ötödik helyén végzett. Trixit elsősorban a mai, Manchester City–Internazionale Bajnokok Ligája-döntő kapcsán kérdeztük, de arról is mesélt nekünk, hogy milyen volt az első idénye a „Nerazzurriban”.

Vegyes érzéseim vannak a mögöttünk hagyott idényt illetően, de ha összegeznem kellene, azért pozitívan értékelném. A bajnokság őszi felében sajnos nem kaptam lehetőséget, egy kupamérkőzésen léptem pályára, illetve egyszer játszottam húsz percet. Amikor odaigazoltam, tudtam, hogy nem én vagyok az első számú játékos a posztomon és valószínűleg nem sokszor jutok majd szóhoz, de úgy éreztem, hogy az edzéseken fejlődhetek, aminek köszönhetően előbb-utóbb megkapom a lehetőséget. Ez szerencsére így is lett, éreztem, hogy egyre jobb teljesítményre vagyok képes, majd – sajnos a társak súlyos sérülései árán – januárban meg is kaptam a lehetőséget. Úgy érzem, élni tudtam vele. Igaz, utána még egy ideig voltak sérült belső védőink, de akkor is rendszeresen helyet kaptam a kezdőcsapatban, amikor már mindenki egészséges volt. Így aztán mondhatom, hogy a tavaszi szezonom viszont nagyon jól sikerült, sokat játszottam, majdnem az összes találkozón szerephez jutottam, sőt többnyire kezdőként játszottam végig a mérkőzéseket. Mindezek mellett jól is ment a játék, sikerült megmutatnom, hogy számíthatnak rám. Mondhatnám, hogy teljesen pozitívan zártam a szezont, ez viszont azért nem teljesen így van, mivel az utolsó fordulóban kikaptunk a Milantól és nem sikerült megszereznünk a bronzérmet. A csapatban és a városban egyébként nagyon jól érzem magam, minden szempontból jó helyen vagyok. Szerencsére mindenkivel jól kijövök, és van egy kisebb társaságunk, akikkel sokat vagyunk együtt a pályán kívül is. Ezen felül pedig mindenki nagyon sokat segít nekem, mint „legkisebbnek”.

Az idei szezonban már begyűjtött egy trófeát az Internazionale férfi csapata, amely a Fiorentinát legyőzve hódította el az Olasz Kupát, szombaton pedig harcba száll a másodikért, a Bajnokok Ligája döntőjében az angol Manchester Cityvel néz farkasszemet. Milánóban már tűkön ülve várják a nagy mérkőzést.

Mivel már itthon voltam a napokban Szombathelyen, így azt pontosan nem tudom, hogy jelenleg milyen hangulat uralkodik a városban, de abban biztos vagyok, hogy a fél város az isztambuli Bajnokok Ligája-döntő lázában ég. Milánóban az ember mindenhol szembetalálkozik Internazionale-mezekkel, -plakátokkal, különböző reklámokkal. A szurkolók egy „sima” Inter-meccsen is fantasztikus hangulatot tudnak teremteni, szóval biztos vagyok benne, hogy az európai klubfutball csúcsát jelentő mérkőzés előtt teljes az őrület Milánóban. A klub jóvoltából egyébként lehetőségünk van nekünk, a női csapat játékosainak is a helyszínen szurkolni, így aztán Isztambulból drukkolok a csapatnak! Nagy csatára számítok és persze az Inter győzelmére! A Manchester City találkozóit nem néztem az angol bajnokságban, csak a Bajnokok Ligája-meccseiket láttam. Nagyon erős és egységes csapatról van szó, akik ellen senkinek sincsen könnyű dolga és ott lesz a Cityben Erling Haaland is. Az Internazionalet viszont sokszor láttam játszani, a fiúk nem véletlenül jutottak be a döntőbe, technikás futballt játszó, kompakt együttes. Mindent összevetve, szoros meccset várok és természetesen bízom benne, hogy a végén a mieinket ünnepli majd mindenki

– tippelt a férfi Bajnokok Ligája-döntő eredményére Fördős Beatrix.

Nyitókép forrása: Inter Women