Fordítottunk, aztán mégsem

Fordítottunk, aztán mégsem

Szabályos gól helyett labdaejtés.

Illés Akadémia U13 – ZTE FC U13 2–3 (1–1, 0–2, 0–0, 1–0)
Illés Aka. U13:
Varga N. – Angler, Szakály, Axnix – Hideg, Grádvohl, Szántó – Horváth Á., Bosnyák Botond. Cserék: Nagy Zs. – Hányi, Laczó, Tóth D., Tasnádi, Molodván, Bosnyák Bence. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Hideg (19., 1–1), Horváth Á. (62., 2–3)

Napsütés, szél és hideg kombinációja várta a csapatokat az U13-as bajnokság Észak-nyugati csoportjának rangadóján. A mieink az öltözőben maradtak, ugyanis a 2.percben lemaradtunk a mi bal oldalunkon meglóduló szélsőről, akinek a középreadását a center könnyedén passzolta a kapunkba, 0–1. A ZTE akarata érvényesült ebben a periódusban, aztán szépen lassan átvettük az irányítást, egyre többet volt nálunk a labda, és az első negyed végén egyenlítettünk. Grádvohl Kristóf szerzett labdát a büntetőterület határán, levitte azt az alapvonalig, visszagurított, és a második hullámban érkező Hideg Botond 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1–1.

Változott a játék képe a második felvonásban, egyik csapat sem tudta sokáig birtokolni a labdát. Aztán a 27. percben Horváth Ármin hasonló helyről adott középre, mint a gól előtt Grádvohl Kiki, ezúttal pedig Moldován Levente volt a címzett, aki szintúgy kilőtte a bal alsó sarkot. A gyerekek örültek a gólnak, aztán egészen furcsa játékvezetői ítélet született, labdaejtéssel folytatódott a játék. A játékvezető ugyanis azt látta, hogy kapufát rúgtunk, nem értette, miért örülünk, és miért bánkódnak a vendégek – így 2–1 helyett maradt az 1–1, és labdaejtés következett. Meg is zavart minket a közjáték, előbb egy rendkívül balszerencsés szituáció után visszavették a vezetést a zalaiak, majd egy labdakihozatalba sültünk bele, és így a 30. percre már kétgólossá vált a Zete-előny.

A harmadik negyedben letámadással kísérletezgettünk, a vendégek egyre inkább az idővel kezdtek el játszani, bár egy-egy kontrával azért próbálkoztak – ebben a periódusban gól nem született.

Az utolsó felvonást remekül kezdtük, a jobb oldalon Horváth Ármin lépett meg, befelé húzott, a védő nem merte bántani, a támadónk pedig a rárontó kapus mellett a kapu bal felébe lőtt, 2–3. Ezek után mindent elkövettünk az egyenlítés érdekében. Volt, hogy a vendégek hálóőre védett, volt, hogy nem találtuk el a kaput. Egy időre beszorultunk, több szögletet is elvégezhettek a kékek, az egyiknél Nagy Zsombor mutatott be egy bravúrt. Egy pillanatra sem adtuk fel, hajtottunk az újabb gólért, ám nem sikerült betalálni, így az egész furcsa ítéletet hozó találkozón vereséget szenvedtünk.

Nagyon jó iramú és magas színvonalú mérkőzést láthattunk. Meglátásom szerint a mai napon és hosszú távon nézve is mi voltunk a jobb csapat. A gyerekek szívüket-lelküket és futballtudásukat is beleadták, voltak extra teljesítményeink. Fizikálisan felvettük a versenyt a magasabb és erősebb vendégekkel, bátran futballoztunk. A kapott gólok elkerülhetőek voltak, ezeket ki tudjuk javítani. Maximálisan elégedett vagyok a hozzáállással és a játékkal is

– mondta Nagy László a mérkőzést követően.