Fölényes győzelmet arattak csapataink

Fölényes győzelmet arattak csapataink

Néggyel nyertek az U16-osok, öttel az U14-esek.

Illés Akadémia U16 – TSV Hartberg U16 4–0 (1–0)
Illés Aka. U16: Szekeres – Kovács A., Ott, Vert, Papp – Domján, Kovács P., Borbács – Miszori, Rózsa, Horváth J. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Csereként pályára lépett: Mozsár, Szvoboda.
Gólszerző: Rózsa, Papp, Kovács A., Horváth J.

Kelet-stájerországi ellenfelével szemben inkább az első félidőben dolgozott ki sok helyzetet az Illés Akadémia U16-os csapata, a több gólt mégis szünet után szerezték Pappék.

A találkozót így értékelte Sátori Barnabás vezetőedző:

Nagyon tetszett, hogy amit a héten gyakoroltunk, azt a mérkőzésen – különösen az első félidőben – visszakaptam. Fordulást követően alacsonyabb intenzitású lett a meccs, ezt már nem nézett ki annyira jó – mondom ezt annak ellenére, hogy ebben a periódusban több gólt is szereztünk. A jövő héten az Admira ellen komoly erőpróba vár ránk, aztán két hét múlva már bajnokit játszunk.

Illés Akadémia U14 – GAK U14 6–1 (2–1)
Illés Aka. U14: Kovács Á. – Horváth B., Balikó, Csörnyei, Kósz – Karvalics, Fischl, Horváth A. – Baranyai, Katoana, Varga Á. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Csereként pályára lépett: Németh H., Molnár-Végh, Takács-Földes, Bonchis, Király.
Gólszerző: Baranyai, Horváth A., Katona, Fischl, Balikó, Király.

Tóth Zsolt csapata hamar hátrányba került a grazi csapattal szemben, ám még az első félidőben sikerült megfordítani az eredményt. Szünet után nagyszerű találatokkal örvendeztették meg egymást a szombathelyiek és ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

A vezetőedző nyilatkozott a meccset követően:

Egy eladott labda után, talán lesgyanús helyzetet követően tudott vezetést szerezni a GAK. Ezen kívül is sok volt az eltékozolt labda: elsősorban a középpályán és a támadószekcióban. Függetlenül attól, hogy megfordítottak az eredményt még a szünet előtt, túl sok volt a pontatlanság a játékunkban, sok ziccert kihagytunk. Fordulást követően javult a játékunk és szebbnél szebb gólokat elérve tudtuk kialakítani a nagyarányú győzelmet. Örülök annak is, hogy begyakorolt figura után is tudtunk gólt szerezni. Szervezettek és fegyelmezettek voltunk, sok mozgással bontottuk meg a GAK hátsó alakzatát.

Mindkét találkozóról képgaléria található az Illés Akadémia Facebook-oldalán.