Fókuszban a próbajátékosok

Fókuszban a próbajátékosok

Hasznos edzőmérkőzést játszott akadémiánk „vegyes” csapata az Ajka U19-es gárdájával, amin több tehetséges focistát is tesztelhettek szakembereink.

Illés Akadémia U16 – FC Ajka U19 2–2 (1–1)
Illés Aka. U16.:
Kostyák – Tóth K., Szabó B., Tóth N. – Horváth B., Kovács P., Kopácsi B., Wolf, Takács-Földes – Hurtyák, Vajda. Cserék: Stefanich, Deme, Máté, Sabia, Rózsa D. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző:
Kovács P. (5., 1–0; 88., 2–2)

Eredetileg az U16-os csapatunk mérkőzött volna meg az ajkaiakkal, ám végül egy eléggé „vegyes” gárdával fogadtuk a Veszprém megyei együttest, ugyanis több próbajátékos mellett még az U19-eseink közül is többen szerelést húztak az edzőmeccs kedvéért. Az összeszokottság hiánya ellenére már az 5. percben vezettünk: a felezővonal környékén történt labdaszerzésünket követően Kovács Péter talált be a vendégek kapujába. A 16. minutumban viszont teljesen váratlanul egyenlítettek az ajkaiak, akik egy védelmi hibánkat büntették góllal. A folytatásban egyértelműen többet volt a mieinknél a labda és 31. percben Takács-Földes Olivér átadása után a próbajátékon lévő Vajda Milán eresztett el egy életerős lövést, de az ellenfél kapusa hárítani tudott. Nem sokkal később Horváth Balázs adta be jobbról a lasztit és az érkező Hurtyák Rómeó csak kevéssel lőtt a kapu mellé. Így aztán maradt is a szünetre az 1–1-es döntetlen.

Térfélcserét követően nagyon gyorsan átvette a vezetést az FC Ajka: egy labdavesztésünkből kerültek ziccerbe és azt nem is hibázták el. Aztán sokáig nem történt semmi említésre méltó esemény a pályán, majd a végjátékban alaposan felpörögtek a dolgok: előbb Sabia Rocco bólintott picivel a bal alsó sarok mellé, majd Horváth Balázs találta el szabadrúgásból a keresztlécet. Szerencsére a kipattanó labdára Kovács Péter csapott le és szép lövéssel állította be a 2–2-es végeredményt.

Úgy gondolom, hogy egy hasznos mérkőzést játszottunk az ajkaiakkal, melyen a próbajátékosainkat élesben is meg tudtuk nézni. Az első félidőben mutatott játékunk nagyon tetszett, aztán a másodiknak inkább a záróperiódusa volt jó. Az eredmény szerintem reális, bár a fókusz nem azon volt, hanem ahogyan korábban is mondtam: a próbajátékosok teljesítményére koncentráltunk

– fogalmazott a meccset követően Németh Richárd vezetőedző.