Féltucat gólt szerezve nyertek az U15-ösök

Féltucat gólt szerezve nyertek az U15-ösök

Luki András vezette csapatunk 6–1-es győzelmet aratott az ETO FC Győr felett. Az Illés Akadémia-Viktória a rájátszásban aratott harmadik győzelmének köszönhetően már most, két mérkőzéssel a szezon vége előtt, a bajnokság alsóházának legjobbja (5.) lett.

Illés Akadémia-Viktória U15 – ETO FC Győr U15 6–1 (6–0)
Illés Akadémia-Viktória U15: Németh Zs. – Giczi K., Ceglédi B., Csarnai Z., Lakatos L. – Sági F. (Varga Zs., 55.), Alasz H. (Márk Sz., 41.), Bukor Z. – Nagy B. (Hopp K., 70.), Czuczai M. (Takács M., 41.), Csombor L. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Csombor Luca (3., 1–0; 22., 3–0; 26., 4–0; 37., 6–0), Alasz Hanna (20., 2–0; 35., 5–0)

Zöld-fehér összecsapás várt pénteken délután U15-ös leányainkra, a rájátszás 3. fordulójában. A mieink a győri ETO együttesét látták vendégül, mely ellen eddig hibátlan mérleggel rendelkeztek a szezonban, ezt pedig ezúttal is szerették volna megőrizni.

Motiváltan, remekül kezdtük a találkozót, és az első percek fölényét sikerült gólra is váltani. A 3. percben Csombor Luca cselezte be magát a tizenhatos sarkához, majd lőtte ki a jobb alsó sarkot (1–0). Az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, villámgyors, tetszetős támadásokat vezettünk és egy szép kiugratás után Alasz Hanna révén meg is tudtuk duplázni előnyünket (2–0). Kisvártatva érkeztek az újabb találatok is! Czuczai Mercédesz passzából egy okos megmozdulás után ismét Csombor Luca volt eredményes, majd ugyanő egy nagy góllal is észrevétette magát. Az első félidő gólgyártását Alasz Hanna büntetőből folytatta, majd Csombor Luca zárta le – 6–0-ával mentünk a pihenőre. A második játékrészben is kontrolláltuk a mérkőzést, veszélyes támadásokat vezettünk, növelni azonban nem sikerült az előnyünket. Az ETO egy szabadrúgásból szépített ugyan, de az Illés Akadémia magabiztosan, nagy fölénnyel nyerte meg a mindig presztízsmérkőzésnek is számító „nyugati rangadót”.

Úgy érzem, nagyon erős csapat benyomását keltettük, és nem csak játékban, de mentálisan is nagyon erősek voltak a lányok. Sok mindent viszontláttam abból, amit edzéseken gyakoroltunk, megvoltak a labdakihozatalok, a kombinatív játék, emellett pedig tudatosak is voltunk, ennek hat gól lett az eredménye. A lányok nagyon akartak, nem volt elveszett labda, mindent megtettek a győzelemért, amit úgy gondolom, megérdemeltünk. A második félidőben egy kicsit visszaálltunk, de akkor is próbáltuk járatni, birtokolni a labdát, és gyors támadásokat vezetni. Amit még mindenképpen kiemelnék, hogy igazi csapatmunka volt ez a győzelem, és fantasztikus dolog, hogy Csombor Luca négy, Alasz Hanna pedig két találatot szerzett, de ugyanúgy kellett mindenkinek a maximális odaadása, küzdeni akarása. Ezzel a sikerrel megszereztük az alsóház első helyét, a lányok célja pedig innentől az, hogy az összes mérkőzésünket megnyerjük, ezért pedig meg is fogunk tenni mindent. Gratulálok a csapatnak

– értékelt Luki András vezetőedző.