Félkarú óriásként érkeztünk, igazi hősökként távoztunk

Félkarú óriásként érkeztünk, igazi hősökként távoztunk

Sem a betegség, sem az ellenfél nem győzött le bennünket!

Király SE U12 – Illés Akadémia U12 3–4 (1–0, 0–2, 1–1, 1–1)
Illés Aka. U12:
Pálla – Fazekas, Németh K., Szukics, Bajzek – Jáger, Babos, Német – Őri. Cserék: Sóvári – Török, Giliczó, Kalmár. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Babos (28., 1–1), Kalmár (29., 1–2; 75., 3–4), Török (46., 2–3)

Sok-sok hiányzó volt az Illés Akadémia U12-es csapatában: betegségek és sérülések is akadályozták az ideális keretösszeállítást. A mérkőzésen aztán az agresszívan futballozó hazaiak szerezték meg a vezetést, ráadásul a rúgást kapó Német Ádámot is le kellett cserélni.

A második etapban óriási szívvel, ellentmondást nem tűrően futballoztunk. Rögtön ziccerrel indítottunk, majd néhány perccel később, egy sikeres letámadás után Babos Kolos talált be. Nem sokkal a középkezdés után egy jó bedobást követően Török Balázs passzát az U11-ből felhozott Kalmár Kornél váltotta gólra, máris nálunk volt az előny!

A harmadik negyedben ők a kontrákra rendezkedtek be, egyenlíteni is tudtak. Azonban egy szép támadás végén Török Balázs is betalált, így az egygólos differencia megmaradt. Az utolsó felvonásban az ellenfél egy szöglet után lecsorgóból kiegyenlített. Annak ellenére, hogy sok volt a hiányzó nálunk, mi bírtuk sokkal jobban a tempót: Németh Kristóf távoli lövése kipattant a hálóőrről, amit Kalmár Kornél váltott gólra, ezzel pedig 4–3-ra megnyertük a találkozót!

A héten komoly betegség- és sérüléshullám sújtotta a csapatot – mintha a csatatérről érkeztünk volna… A tigrisekhez érkeztünk: abban azért bíztunk, hogy nem minket vadásznak le, hanem mi leszünk a vadászok! Tüzes lóra ültünk, nem is akartunk leszállni róla, ez pedig győzelmet eredményezett! Voltak hibáink, de nagyon örülök, hogy a rengeteg beteg és sérült ellenére a szívünk a helyén van: egymásért küzdöttünk, ez az, ami messzire repíthet bennünket. A sérülteknek és betegeknek mielőbbi jobbulást és gyors felépülést kívánok

– mondta Tóth Zsolt vezetőedző.