Felcsúton játszottak döntetlent U19-es lányaink

Felcsúton játszottak döntetlent U19-es lányaink

Tebeli György csapata az utolsó percig győzelemre állt a Puskás Akadémia ellen.

Puskás Akadémia U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 2–2 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U19:
Gévay D. – Rugovics B., Kováts A., Szabó L. – Nagy D. (Takács E., 86.), Pálfy B. (Németh N., 76.), Novák L., Szabó F. – Csizmadia Zs., Csáki E. (Kaszap K., 78.), Gravencz G. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Csáki E. (40., 0–1), Csizmadia Zs. (49., 0–2)

Idegenben, a listavezető ellen lépett pályára U19-es csapatunk, méghozzá úgy, hogy „párhuzamosan” a felnőtt csapatunk is bajnoki mérkőzést játszott. A keret erejét, minőségét mutatja, hogy ennek ellenére nem lehetünk elégedettek az egy ponttal, a 2–2-es döntetlennel, a mérkőzésben benne maradt a győzelem lehetősége. Ezúttal is voltak jó egyéni teljesítmények, Kováts Anna és Szabó Lili hetek óta remek formában játszik és természetesen dicsérhetők a gólszerzők is: az első félidő végén Csáki Eszter juttatta előnyhöz csapatunkat, a fordulás után pedig Csizmadia Zsófia lőtte a labdát Széchenyi Szonja kapujába.

Közel voltunk ahhoz, hogy legyőzzük a Puskást és ezzel átvegyük tőlük az első helyet a tabellán. Bosszús vagyok, mert úgy éreztem a kispadon, hogy meglesz ez a meccs. Az eddigiekhez képest változtattunk a taktikánkon, az ellenfél körívénél kezdtük meg a védekezésünket. A lányok nagyon fegyelmezetten tették a dolgukat. Hiába volt többet az ellenfelünknél a labda, végig kontrolláltuk a mérkőzést. Minden úgy alakult, ahogy azt elterveztük, a zárt védekezés után a gyors átmenetből támadásokat építettünk. A három belső védő jól játszott, a két szélső középpályás pedig nagyszerűen zárt vissza. A 80. percig rendben voltunk, utána kapkodó volt a labdabirtoklásunk, a lányok a hármas sípszóra vártak, féltek, hogy belehibáznak, ezért az egyszerűt játszották, rugdosták vissza a labdákat a Puskás térfelére, ellenfelünk pedig így egyből újra tudta kezdeni az építkezést. Ebben a periódusban Novák Luca volt az egyedüli, aki megfogta a labdát, próbált játszani

– értékelt Tebeli György.