Fehéraranyos leányait és a korosztályok legjobbjait köszöntötte az Illés Akadémia női szakága

Fehéraranyos leányait és a korosztályok legjobbjait köszöntötte az Illés Akadémia női szakága

A Kámoni Arborétum rendezvénytermében tartotta hagyományos, év végi díjátadóját az Illés Akadémia női szakága.

Csertői-Juhász Anita szakágvezető, valamint Rugovics Vendel mellett az eseményt megtisztelte jelenlétével Dénes Dorka, a Magyar Labdarúgó-szövetség női szakágvezetője; Illés Béla, akadémiánk alapító igazgatója; Sárközi István, a Nemzeti Sportügynökség szakmai ellenőre; Károly Frigyes, az Illés Gimnázium igazgatója; dr. Gasztonyi Beáta, az Illés Labdarúgó Akadémia orvosi csoportjának vezetője; valamint Hoffmann Henriett, az Illés Gimnázium kollégiumának vezetője.

Az esemény nyitányaként női szakágvezetőnk, Csertői-Juhász Anita köszöntötte a jelenlévőket, aki dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár gondolatait idézve úgy fogalmazott:

csapataink „műalkotásokkal” felérő pillanatokat okoztak, a három ezüstérem pedig szintén önmagáért beszél.

Hogy ezt videó formában is feleleveníthessük, arról ezt követően korosztályaink kisfilmjei gondoskodtak, melyekben visszatekinthettünk gyönyörű találatokra, szép védésekre, vagy éppen olyan támadásokra, melyek bizony gólt érdemeltek volna.

A díjak átadásának első blokkja előtt aztán még egy extra produkcióra is sor került: a White Tiger Rock and Roll Club Sportegyesület táncosai kápráztatták el a jelenlévőket.

A lányok lenyűgöző performansza után aztán véget érhetett a várakozás, s végre kiderült, kik lettek az egyes korosztályok gólkirálynői, valamint legjobb játékosai. Az U15-ösöknél Sipos-Kiss Virág talált be legtöbbször, az idény legjobbja pedig Derényi Alíz lett. Az U17-eseknél Alasz Hanna volt a legeredményesebb, míg a legjobb játékosnak járó üvegdíjat Sági Fruzsina vehette át. Az U19-es együttesben Mesterházy Ivett szomorította legtöbbször az ellenfeleket, a legjobb teljesítményt pedig Gravencz Gréta nyújtotta a szakmai stáb döntése alapján.

A folytatásban a FreeFootStyle trió freestyle focistái: Horváth Ádám, Szabó Ádám és Baán Máté elképesztő trükkjeit csodálhattuk meg, a három labdazsonglőr remek ízelítőt adott abból, mit is lehet csinálni egy futball-labdával.

A labdarúgás alapvetően csapatsportág, ám – ahogy az elmúlt években – most is voltak olyan különdíjak, melyekkel egyéni teljesítményeket ismertünk el. Elsőként az „év kapusát” szólítottuk: Kocsi Petra címet védett a kategóriában. Az „év felfedezettjének” járó díjat Horváth Amira vehette át. Az elismerések átadása az Illés Akadémia különdíjával zárult, melyet Németh Adél érdemelt ki az elvégzett példaértékű munkájáért.

Ezt követően ismét a rock and rollé volt a főszerep, a lányok megint felpezsdítették a hangulatot és megmutatták, miért is halmoztak sikert sikerre az elmúlt időszakban.

Az élet rendje, hogy minden idény végén el kell búcsúznunk azoktól a játékosoktól, akik koruk, vagy egyéb más okok miatt utolsó idényüket töltötték akadémistaként. Ezúttal a 2004-es játékosoktól: Kiss-Lantos Hannától, Gravencz Grétától, Dobó-Nagy Boglárkától, Varró Veronikától, Németh Mirtilltől, Pálfy Barbarától, Kaszap Kamillától köszöntünk el, valamint a 2005-ös születésű Kováts Annát és Németh Natasát is elbúcsúztattuk, akik az Amerikai Egyesült Államokban folytatják tanulmányaikat.

Díjátadónk egy újabb freestyle-produkcióval folytatódott, majd jöhetett az esemény fénypontja. Már sokszor, sok helyen leírtuk, hogy csapataink ragyogó második helyeket szereztek, most viszont sor került az érmek, valamint a serlegek átadására is. A lányok, valamint a szakmai stáb tagjai Dénes Dorkától, Sárközi Istvántól, valamint Illés Bélától vehették át a medálokat és a trófeákat. A ceremónia végén felcsendült a Queen elmaradhatatlan örökzöldje, a We are the Champions, a meglepetéseknek viszont még nem volt vége: kolléganőnk mindhárom korosztályunknak tortával kedveskedett, így az év végi díjátadónk közös falatozással, és természetesen a megszámlálhatatlan és elmaradhatatlan közös, illetve csapatképek elkészítésével ért véget.