Fantasztikus egy hét volt!

Fantasztikus egy hét volt!

Dezamits Dominik a Pécs elleni NB II-es bajnoki mérkőzésen mutatkozott be a Szombathelyi Haladás felnőtt futballcsapatában. Az Illés Akadémia növendéke enyhe túlzással élve villámkarriert futott be.

 

Szinte hihetetlen napokon van túl a 2003-as születésű Dezamits Dominik. Akadémiánk tehetséges játékosa szeptember elején ezerrel készült az U19-es csapatunk soron következő bajnokijára, amikor Mátyus János “invitálására” Woth Ádámmal, Horváth Rajmunddal és Volter Patrikkal együtt a NB II-es zöld-fehér együttes foglalkozásán kellett jelentkeznie. „Deza” alig egy hete edzett együtt a nagyokkal, amikor megtudta, hogy a Pécs elleni bajnokira a gárda vezetőedzője a kezdő 11-be jelölte. Ezt követően pedig 17 évesen és 71 naposan bemutatkozott a Szombathelyi Haladás NB II-es csapatában.

Már az is óriási meglepetés, és persze megtiszteltetés volt a számomra, hogy a nagyokkal tréningezhettem. Ezt valószínűleg annak köszönhettem, hogy Mátyus Jánosnak tetszett az a teljesítmény, amit az U19-esekkel vívott edzőmeccsükön nyújtottam ellenük. Alaposan el is fáradtam azokon a rendkívül intenzív foglalkozásokon, melyeken ezt követően részt vehettem náluk. Persze ennek ellenére is minden pillanatát élveztem. Örültem annak is, hogy az öltözőben mindenki rendes volt hozzám, akár azt is mondhatnám, hogy nagyon hamar befogadtak. Mindenben segítettek. Ezt követően sem igazán akartam elhinni, hogy a PMFC ellen a kezdőben találtam magamat

– emlékezett vissza a debütálása előtti napokra akadémistánk, aki csak azt sajnálja, hogy nem sikerült a mecsekaljaiakkal szemben begyűjteni a három bajnoki pontot. Véleménye szerint a helyzetek alapján győzelmet szalasztott el a vasi gárda. Ettől függetlenül nagyon boldog volt, hogy 45 percet a pályán tölthetett.

A meccs előtt nagyon izgultam, de megpróbáltam a legjobbat kihozni magamból, még annak ellenére is, hogy nem a megszokott posztomon szerepeltetett a mester. Óriási élmény volt ilyen sok néző előtt pályára lépni. A szüleim és az ismerőseim is nagyon örültek. Rengeteg gratulációt kaptam a meccs előtt, és szerencsére utána is. Számomra igen komoly intenzitása volt az első félidőnek, így egyáltalán nem voltam csalódott, hogy Mátyus János lecserélt. Bízom abban, hogy nem okoztam csalódást és kapok még lehetőséget a felnőtt csapatban

– összegezte pályafutása első NB II-es mérkőzését Dezamits Dominik. Növendékünk úgy véli, hogy ez a debütálás rendkívül pozitívan befolyásolhatja pályafutását.

Most már tudom, hogy volt értelme annak, amit az utóbbi 10-12 évben csináltam. Amíg a kortársaim mondjuk strandoltak, addig én akár 35 fokos hőségben is edzettem. Megérte a rengeteg munka, a rengeteg lemondás. Még jobban akarok ezt követően dolgozni. Már eddig is nagyon sokat tanultam az Illés Akadémián, és a jövőben is ez lehet a záloga a sikeres pályafutásomnak

– zárta szavait „Deza”, aki elmondása szerint leginkább a „gyengébbik lábát” szeretné a jövőben fejleszteni.

De minimum ennyire fontos a számára, hogy az Illés Akadémia U19-es csapata a hétvégén legyőzze a forduló rangadóján a Budapest Honvéd-MFA együttesét, ugyanis erre a győzelemre óriási szükségük lenne a bajnoki címhez. Márpedig Horváth Rudolf legénysége egyértelműen az aranyéremre hajt!