Ezüsttel a nyakukban jöhettek haza az Illés Akadémia U13-asai

Ezüsttel a nyakukban jöhettek haza az Illés Akadémia U13-asai

Az ajkai torna legjobb játékosa a szombathelyi Lengyel Ágoston lett.

Kovács Viktor – Tóth Noel, Máté Levente, Molnár Bálint, Németh Levente, Lengyel Ágoston, Majlinger Máté, Lajos Patrik, Mihók Martin, Németh Noel, Baranyi Borisz, Boda Zétény, Bangó Benedek, Husz Milán kerettel szerepelt a negyedik alkalommal megrendezésre került Ajka Kupán az Illés Akadémia U13. Az ajkai egyesületet éppen 100 éve alapították, így ehhez a szép jubileumhoz kötötték a szervezők a nyolc csapatot felvonultató tornát. Sátori Barnabás együttese az A-csoportba került. Egy találkozó 20 percig tartott, a csapatok 8+1-es felállásban játszottak. A rendező ajkaiak ellen 7–0-ra győztünk, a Nagykanizsa UFC-t 2–1-re vertük meg, míg a Király SE-vel 0–0-s döntetlent játszottunk. Csoportelsőként léptünk tovább, míg a legjobb négy közé ebből a kvartettből még az FC Ajka jutott.

Az elődöntőben a másik négyes másodikjával, a Veszprémi FC USE együttesével kerültünk össze, akiket 2–0-ra legyőztünk. Ezt követően Illés Akadémia–ETO FC Győr-döntőre került sor: a Rába-partiakkal kiegyenlített mérkőzést játszottak, a kapu előtt azonban ők voltak a határozottabbak és 2–1-re győztek. Az ezüstérem mellett a csapat legjobb játékosa címet Máté Levente kapta meg, míg a torna legjobb játékosa Lengyel Ágoston lett!

Az első szó a gratulációé, ami jár egyrészt az FC Ajkának, akik egy kiválóan szervezett tornát tudhatnak maguk mögött! Ugyancsak gratulálok az Illés Akadémia U11-eseinek, hiszen ők megnyerték a tornát – nagyon jó érzés volt, hogy az ajkai városi stadionban egyszerre zajlott a két döntő, és mindkettőn egy-egy Illés Akadémia-korosztály lehetett a pályán! Természetesen jár a dicséret az én korosztályomnak is: ilyen időjárási körülmények között megvalósították mindazt, amit kértem tőlük. Nagyon sokat viszontláttam az edzésen gyakoroltakból: számomra nem az eredmény a lényeges – persze, tudom, hogy ez mennyire fontos a srácoknak. A legfontosabb, hogy mit kapok vissza a játéktéren. Elégedett voltam a fiúkkal, mert szenvedélyesen és élvezettel futballoztak

– mondta Sátori Barnabás vezetőedző.