Az aranyágon megy tovább az Illés Akadémia U10

Az aranyágon megy tovább az Illés Akadémia U10

A harmadik helyen zárt szoros csoportjában Hujber Gábor együttese.

Csehországba, az opavai Visegrád Kupára utazott az Illés Akadémia U10. A zöld-fehérek Mándli Marcell, Baráth Olivér, Pluska Witold, Majoros Márk, Kovács Levente, Giliczó Balázs, Farkas Dominik, Komondi Noel, Tóth Zsombor, Magyar Zalán összetételben vették fel a küzdelmet.

A lengyel KS Unia Racibórz elleni 6–4-gyel kezdtük a tornát, majd a cseh SK Zavazna Poruba ellen 4–0-ra és az ugyancsak cseh FC Vratimov ellen 3–1-re, a rendező SFC Opava ellen pedig 2–1-re győztünk. Óriási meccset játszottunk az FC Baník Ostravával, amit a cseh csapat 2–1-re nyert meg. A lengyel Zaglebie Sosnowiec ellen nem született gól, a pozsonyi Slovant 3–1-re megvertük. Az SK Hranicétől 3–1-re kikaptunk, míg a boroszlói (Wroclaw) Huragant 4–1-re győztük le. Így a csoport harmadik helyén zártunk, és az aranyágon folytathatjuk vasárnap.

Hosszú utazás után és az első, hotelben eltöltött éjszaka után kezdtük meg a szereplésünket az opavai tornán. Először is szeretném megdicsérni a gyerekeket a szállodában mutatott fegyelmezett és érett viselkedésükért, illetve a hosszú utazás során a türelmükért: azt hiszem, ez a három nap nagyon jó tanulás számukra az önállóságról. Az első nap délelőtti mérkőzéseken tökéletesen teljesítettünk: mind a négy mérkőzésünket megnyertük. Délután aztán már picit dekoncentráltabbak és fáradtabbak voltunk, ám az összkép teljesen jónak mondható. Játszottunk 9 meccset, amiből 6 győzelem 1 döntetlen és 2 vereség volt a mérlegünk. A játékkal elégedett vagyok, hiszen a korábban előforduló mentális és koncentrációbeli hiányosságainkat nem hoztuk magunkkal Csehországba! Messze a legkeményebben és legagresszívabban mi játszottunk a meccseinken, ezért külön jár a dicséret a gyerekeknek, hiszen látszik, hogy azonnal felvették és alkalmazkodtak a szláv stílushoz; emellett pedig főleg a délelőtti meccseken játékban is kiemelkedtek. Holnap az aranyágon folytatjuk a torna 10 legjobb csapata között

– mondta Hujber Gábor vezetőedző.