Ezt mutatják a számok az U13-as csapatról

Ezt mutatják a számok az U13-as csapatról

A bajnoki cím és a mögötte álló statisztika.

Tizenhárom csapat alkotta az MLSZ Kiemelt U13-as bajnokságának Észak-nyugati csoportját, azaz 24 fordulót játszottak a gárdák. Hamar kiderült, hogy három együttes: a ZTE, az ETO FC Győr és az Illés Akadémia kiemelkedik a mezőnyből – de ebből a trióból a szombathelyi zöld-fehérek jutottak fel a csúcsra. A legtöbb győzelem (23), a legtöbb szerzett gól (150), a legkevesebb kapott gól (3) – ebből következően a legjobb gólkülönbség (+147) – és a veretlenül megvívott szezon mind-mind Szűcs János és Varga Roland csapatának mutatóit jellemzi. A megszerezhető pontok 97,22%-át gyűjtötték be a fiúk, ráadásul a bajnoki cím mellé még a gólkirályi elsőség is Vasba került.

A 24 forduló alatt 25 játékos vette magára a zöld vagy a fehér Illés Akadémia-mezt. Öten (Bolla Áron, Kálócz Dávid, Klement Dávid, Tasnádi Áron és Tóth Erik) mindössze egyszer hiányoztak; Őri Krisztofer, Szele Máté és Nyári Olivér is csak kétszer-kétszer. Virág Ádám 21, míg Söptei Bálint, Moldován Levente és Hende Dániel 20-20, Kiss Benedek 19 találkozón szerepelt. Tizennégyszer lépett pályára Tóth Márton, 12-szer Meskó Márk és Vámos György, 11-szer a kapus Németh Bence. Kilenc meccset játszott a mezőnyjátékos Németh Bence, hetet Polgár Zsombor és Bosits Botond, ötöt Kelemen Mirkó és Papp Máté, kettőt Hideg Botond és egyet-egyet Szántó Nimród és Horváth Valentin.

Ötször jutott el legalább tíz gólig a társaság. A Hévíz (19–0 és 13–0) és a Pápa ellen kétszer (11–0 és 17–0), míg egyszer a Csorna ellen (11–0). Mindössze két találkozón kaptunk gólt: ősszel a Lurkótól (2–1), és tavasszal a Soprontól (3–2). Külön érdekesség, hogy ezeken a meccseken mindig hátrányból fordítottuk a magunk javára az eredményt. Az egyetlen döntetlenünket a Lurkóval játszottuk tavasszal (0–0) – ebből következően ez az egyetlen meccs, amelyen nem rúgtunk gólt. Pedig a mérkőzésenkénti átlagunk félelmetes (6,25 szerzett gólt/meccs).

A gyerekek sportszerűen szerepeltek, hiszen mindössze három sárga lap (Bolla Áron, Hende Dániel és Nyári Olivér), illetve egy piros kártya (Molnár Levente) villant.

Összesen tizennyolcan iratkoztak fel a házi góllövőlistára (egy alkalommal egy öngóllal is „segítettek” bennünket). Az élen – és ezzel a bajnokság legjobb gólvadásza lett – Klement Dávid zárt 34-gyel, akit Virág Ádám követ 27-tel – ez utóbbi az összesített góllövőlistán a harmadik pozícióra volt elég. Tóth Erik 22 gólnál állt meg, Bolla Áron 10-ig jutott, Söptei Bálint 9-ig. Hende Dániel és Nyári Olivér 8-8 találatot szerzett, Németh Bence és Meskó Márk hatot-hatot, Szele Máté ötöt, Hideg Botond hármat. Kétgólos Kálócz Dávid, Kelemen Mirkó, Molnár Levente és Vámos György, míg egy-egy találat áll Kiss Benedek, Polgár Zsombor és Papp Máté neve mellett.

Amennyiben összesítjük az összes U13-as bajnokság eredményét (a különböző mérkőzésszámok miatt, a megszerzett pontok arányát tekintve: Diósgyőr 87,04%; Szeged Grosics Akadémia 94,44%; Budapest Honvéd-MFA 95,83%; Ferencváros 87,88%; MOL Fehérvár FC 87,04%), abból kiderül, a legjobb mutatót az Illés Akadémia csapata érte el.

A Szűcs Jánossal készült visszatekintőnk elérhető itt.