Ez jó mulatság, férfimunka volt

Ez jó mulatság, férfimunka volt

Hét győzelemmel és egy döntetlennel nyerte meg az Illés Akadémia Edzők csapata a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság A-csoportjának küzdelmeit. A mieink a címvédő Don Pepito együttese elől csípték meg az aranyérmet.

A koronavírus-járvány miatt csupán az őszi szezont tudták megrendezni a Szombathelyen továbbra is óriási népszerűségnek örvendő kispályás bajnokságban, így a legmagasabb osztályában egyaránt nyolc-nyolc mérkőzésen léphettek pályára a csapatok. Edzőink végig roppant kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva 22 pontot gyűjtöttek, és ezzel megnyerték a bajnoki címet az egyaránt 16-ig jutó Don Pepito, PESZI FC és PEAKFITNESS trió előtt. Kóbor László legénysége hétszer hagyhatta el győztesen a pályát és csupán a nagy rivális Don Pepitóval játszott a 7. fordulóban egy 1–1-es döntetlent. Együttesünk összesen 38 gólt szerzett és 16-ot kapott.

Kimondott célként nem határozhattam meg előre a bajnoki cím begyűjtését, ám a csapat hétről-hétre nyújtott produkciója egyre inkább előrevetítette: komoly sanszunk van az elsőségre. A pályán nyújtott teljesítmény, az egymásért való küzdés és a gólratörő játék több alkalommal is jó védekezéssel párosult, így mi kaptuk a legkevesebb gólt. A sportszerű keretek között zajló bajnokság során hamar kiderült, hogy a Don Pepito és közöttünk dőlhet el az első hely. Velük egy rendkívül kiélezett találkozón döntetlent játszottunk, mindenki mást pedig legyőztünk, azaz megérdemelten nyertük meg – az Illés Akadémia történetében először – a kispályás labdarúgó bajnokságot. Gratulálok a csapat minden tagjának, és köszönöm a közös élményt

– fogalmazott Kóbor László vezetőedző.

A története során első bajnoki címét szerző csapatunk idén tökéletes elegye volt a rutinos „örökifjú” játékosoknak és a rengeteget futó fiataloknak. A különböző korosztályt képviselő futballistáink remekül kiegészítették egymást a pályán.

Úgy vágtunk neki ennek a szezonnak is, hogy a mozgás örömét, a foci szeretetét helyeztük előtérbe. Nagyon fontos volt a közösségi élmény, amibe szervesen beletartozott a mérkőzéseket követő vacsora, amikor egy pizza mellett át tudtuk beszélgetni a pályán történteket is. De mindannyian sportolók voltunk, vagyunk, így természetesen mindig nyerni szeretnénk. Nyerni mindig jó! Ahogyan sorra arattuk a győzelmeket, elérhető közelségbe került a bajnoki cím. Ez még több motivációt jelentett a számunkra. Természetesen nagyon örülünk az aranyéremnek. Külön kiemelném azt, hogy idén nagyon bő volt a keretünk. A korábbi években gyakran előfordult, hogy alig-alig tudtunk kiállni egy-egy meccsre. Most jöttek a fiatalok, így enyhe túlzással élve a bőség zavarával küzdöttünk. Szerintem ennek a ténynek is komoly szerepe volt abban, hogy első alkalommal nyertük meg a bajnokságot

– összegezte a szezont Illés Béla.

Első kispályás szezonján van túl Szabella Olivér, aki a 2020-as bajnokság első Illés Akadémia-gólját szerezte.

Korábbiakban csak és kizárólag nagypályán szerepeltem, számomra ez volt az első szezon salakon. Úgy érzem, kellett valamennyi idő, hogy felvegyem a ritmust – és mivel olyan szerencsés voltam, hogy az első gólunkat a bajnokságban én szerezhettem, ez nagyon fel is dobott! Élveztem a közösséget, nagyon sokat tanultam ezekben a hónapokban, és boldog vagyok, hogy részese lehettem az első bajnoki címünknek!

– mondta Szabella Olivér.

Az Illés Akadémia Edzők aranyérmes csapata:

Bakos Roland, Halmai Ramon, Havasi Márton, Horváth András, Horváth Rudolf, Illés Béla, Németh Gábor, Németh Richárd, Oross Márton, Sátori Barnabás, Szabella Olivér, Tóth Miklós, Varga Roland.

Vezetőedző: Kóbor László, másodedző: Szekér István. Technikai stáb: Jancsó András, Keszthelyi Dávid.

Gólszerzők: Oross Márton 8, Illés Béla 7, Tóth Miklós 6, Havasi Márton 5, Szabella Olivér 4, Halmai Ramon 2, Horváth Rudolf 2, Horváth András 2, Németh Richárd 1, Varga Roland 1.