Evés közben jön meg az étvágy

Evés közben jön meg az étvágy

Hosszú idő után nyert ismét mérkőzést U16-os csapatunk. Kovács László és Nagy József tanítványai a tavaszi szezon tizenkettedik meccsén 2–1-re verték a DVSC együttesét, majd a következő játéknapon az MTK gárdáját győzték le 4–0-ra.

Az U16-os országos bajnokság A-csoportjában a tizenkettedik mérkőzésén aratta első győzelmét az Illés Akadémia korosztályos együttese. A mieink óriási küzdelemben győzték le 2–1-re a Debrecen gárdáját. Nem csoda, hogy Kovács László vezetőedző szívesen emlékezik vissza a hétvégi találkozóra.

Az tény, hogy sokat kellett várnunk a rájátszásban az első győzelmünkre, de úgy gondolom, hogy külön kell választani a bajnokság két szakaszát. Nálunk a prioritás az volt, hogy kerüljünk be az első nyolcba, amit teljesítettünk is. Onnantól kezdve azonban az akadémiánk többi együttesének az érdekeit is figyelembe kellett vennünk. Azaz, ha kellett, adtunk játékosokat felfelé, illetve lefelé is. Most viszont sokakat visszakaptunk az őszi kezdőcsapatunkból, így egy jóval erősebb kerettel vártuk a hajdúságiakat. Nagyon gyorsan jó összhang jött létre a srácok között, ami abban nyilvánult meg, hogy küzdöttek az utolsó percig, nem volt elveszett labda, próbálták maximálisan betartani a taktikát. Na, és persze rúgtunk két gólt is.

A Debrecen elleni mérkőzésen két védő, Nagy Benjamin és Nagy Roland Huba szerezte U16-os együttesünk góljait. Ettől a ténytől függetlenül a gárda előrejátéka látványosan feljavult a visszatérőknek (is) köszönhetően.

Ősszel a találataink többségét azok a támadóink szerezték, akikre tavasszal eddig nem számíthattam. Gondolok itt például Papp Csongira, avagy Szvoboda Danira. Nyilván a többiektől is vártuk a gólokat, de velük kiegészülve természetesen jóval több esélyünk van arra, hogy megzörgessük az ellenfél hálóját, és ez az MTK elleni győzelem alkalmával be is bizonyosodott.

 A szombati győzelem után szerdán a Haladás Sportkomplexumban léphetett pályára a csapat. Milyen érzés volt a srácoknak a Rohonci úti stadionban szerepelni, főként annak tudatában, hogy 4–0-ra legyőzték az MTK fiataljait?

Már a hétfői edzésen öröm volt nézni, hogy mennyire sokat jelentett a gyerekeknek az első győzelem megszerzése. Egészen más volt a hangulat, látszott, hogy feltöltődtek önbizalommal. Az MTK ellen pedig azt csinálták a srácok a pályán, amit előzetesen megbeszéltünk. Ehhez természetesen hozzájárult a remek miliő, a kiváló gyepszőnyeg és a jó hangulat. Úgy gondolom, hogy a 4–0-ás első félidőben a képességük maximumát hozták ki magukból. Szerintem kifejezetten jó meccset játszottunk, így egy szép győzelemmel zártuk le a hazai mérkőzések sorát.

 A héten lesz még egy mérkőzése a csapatnak, még pedig szombaton a Puskás Akadémia otthonában. Mi várható azon a derbin?

Azt szeretném, ha folyamatosan javulna a támadójátékunk, valamint labdabirtoklásban is előre kellene még lépnünk. Ezek a tényezők pedig egy újabb győzelem zálogai lehetnek.