Erősek voltunk a rögzített helyzeteket követően

Erősek voltunk a rögzített helyzeteket követően

Magabiztosan győzött Horváth András együttese.

Illés Akadémia U19 – Nafta Lendava U19 5–2 (2–0)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Mayer, Frák, Kovács B., Stifter – Kopácsi Á., Szvoboda, Bonchis – Mohos, Pruska, Zsédely (Udvardi, 55.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Zsédely (21., 1–0), Bonchis (27., 2–0), Szvoboda (52., 3–1), Kovács B. (62., 4–1), Kopácsi Á. (82., 5–2)

Ahogy az a szlovén ellenfelekkel szemben megszokott: ismerkedésre nagy hagytak időt egymásnak a felek, rögtön a futballra helyezte a hangsúlyt az Illés Akadémia és a Nafta Lendva is. A 4. percben a vendégek kerültek ziccerbe, ám Kovács Martin kitűnően együtt élve a játékkal hárított. Az első tíz perc végén mi jutottunk szöglethez: a betekert labda a kapunak háttal álló Zsédely Bencét találta meg, aki felpörgette magának a játékszert és ollózva küldte rá, de néhány centit tévedett. A 21. percben megszereztük a vezetést: Mohos Barnabás látta meg a lehetőséget egy szabadrúgás gyors elvégzésére, Zsédelyt indította, aki értékesítette is a lehetőséget, 1–0. Hamar meg is duplázhattuk volna az előnyünket: egy kisszöglet után Mohos lövését csak kiütni tudta a kapus, a kipattanót pedig Frák Marcell vágta fölé. A fölényünk azért csak-csak újabb gólt eredményezett: Pruska Dániel ment a szélen, beadását pedig Bonchis Olivér vágta a kapuba, 2–0! Az első félidő utolsó pillanataiban a mi ötösünkön pattogott a labda, ám végül Kovács Martin vetődött rá, és nyugtatott meg bennünket.

Gyors gólváltással indult a második játékrész: az 51. percben egy beadásáról maradtunk le, és Kovács Martin sem tudta hárítani a 9 méteres lövést, majd a következő percben Szvoboda Dániel 20 méteres lökete után már 3–1 volt ide. Egy óra telt el a meccsből, amikor újfent pontrúgás után voltunk eredményesek. A „szokásos” kisszöglet után Mohos a hosszúra ívelte a labdát, ahol Kovács Bence mintaszerűen érkezett és bólintott a hálóba, 4–1. Egy jogosan megítélt 11-essel közelebb lopódzott hozzánk a lendvai csapat, ám a hajrára fordulva ismét három lett közte: Kopácsi Áron 22 méterről, szabadrúgásból tekert a kapuba, 5–2. Ahogy az az egész meccsre jellemző volt, az ellenfelünk ekkor sem adta fel, egy pontrúgást követően a Kovács Martin ketrecének felső lécén csattant a labda. Horváth András teljesen megérdemelten győzött a lendvaiak ellen.

Szlovén-napokat tartottunk a héten: mégis azt kell mondanom, hogy a két találkozó teljesen más jellegű volt. Szerdán egy jobb ellenféllel szemben játszottunk egy más ritmusú meccset, míg ma nem volt olyan az iram, ám többet birtokoltuk a labdát, és a kezünkben tartottuk a játék irányítását. Dicséretes az öt rúgott gól, akadémiánk filozófiájának megfelelően futballoztunk. Ez már a második mérkőzés volt a héten, voltak, akik betegségből tértek vissza, így némi fáradtság érthető. Mindenki odatette magát, megfelelő intenzitással játszottunk, és tetszett az a plusz, amit a pontrúgások utáni eredményességünkben megmutatkozott ma

– értékelt Horváth András.