Emléktornán szerepelt az Illés Akadémia U8

Emléktornán szerepelt az Illés Akadémia U8

Holtverseny az 1-3., és a 4-7. helyeken.

Székesfehérvárra, az Ispaics Tibor Emléktornára kapott meghívást az Illés Akadémia U8-as korosztálya. Pados József a Farkas Dominik, Majoros Márk, Kovács Levente, Horváth Levente, Geregai Levente, Baráth Olivér, Magyar Zalán, Tóth Zsombor összetételű kerettel utazott el.

A zöld-fehérek a Budapest Honvéd és az Újpest elleni 0–4-gyel hangoltak, aztán a Vasassal 2–2-es döntetlent játszottunk. Ezek után a MOL Fehérvár „pirosait” 1–0-ra legyőztük, ám az MTK-től 7–0-ra kikaptunk. A rendező piros-kékek „fehér” csapatát 3–0-ra vertük, a torna utolsó meccsén pedig hétgólos vereséget szenvedtünk a Ferencvárostól. A budapesti IX. kerületiek az MTK-t és az Újpestet megelőzve (mindhármuknak 18-18 pontjuk volt) nyerték meg a tornát. A Honvéd, a „piros” Fehérvár, a Vasas és az Illés Akadémia 7-7 pontot gyűjtött be: az egymás elleni mini tabella alapján a mienk jöttek ki ebből rosszul, és a 7. helyen zártunk, megelőzve a Fehérvár „fehér” együttesét.

Az első két mérkőzésen próbáltunk alkalmazkodni a számunkra szokatlan nagyobb pályamérethez. A távolságokkal voltak elsősorban gondunk. A harmadik meccsen felvettük a ritmust és agresszivitás is megfelelő volt, ami a negyedik mérkőzésen már eredménnyel is párosult. Aztán az MTK jobb erőt képviselt nálunk, ám a Fehérvár fehér színű csapatát mindenben felülmúltuk. Az utolsó mérkőzésen az FTC erősebb volt, és a torna első helye miatt különös jelentősége volt ennek a meccsnek számukra – rajtunk bizony már a fáradtság is látszódott. Összességében nagyon hasznos volt a torna és fel tudtuk mérni ilyen erős ellenfelek ellen is, hogy hol tartunk. Mindegyik meccsen a saját játékunkat játszottunk, az edzéseken gyakoroltakat viszontláttam a torna folyamán. A torna erősségét mutatja, hogy az 1-3. helyezettnek 18 pontja volt, a 4-7. helyezettnek 7 pontja, így csak az egymás elleni eredmények döntöttek

– nyilatkozta Pados József a torna után.