Elvitte a három pontot a Nyíregyháza

Elvitte a három pontot a Nyíregyháza

U17-es csapatunk első vereségét szenvedte el a B-csoport küzdelmei során.

Illés Akadémia U17 – Nyíregyháza-Spartacus 1–2 (0–0)
Illés Aka. U17: Pataki – Kovács A., Tóth K., Vigh, Váncsa (Szijjártó, 60.)– Iván, Mohos, Domján (Nagy B., 71.) – Lórántfy, Horváth K., Papp Cs. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: Szijjártó (65., 1–1)

Az U17-es tavaszi bajnokság „B”-csoportját vezető Sátori-csapat a negyedik helyen lévő Nyíregyháza Spartacus gárdáját fogadta. Az első játékrészben a vendégek voltak fölényben, sorra rúgták a szögleteket, és hagyták ki helyzeteiket. Mi a hajrában álltunk közel a gólhoz: Lórántfy labdaszerzése után jó ütemben tálalt Horváth Krisztián elé, aki 15 méterről a kifutó kapus mellett-fölött a kapu bal felét célozta meg, de a kapufa megmentette a Nyíregyházát.
A szünet után valamivel kiegyenlítettebb lett a meccs, mégis ebben a periódusban jutott előnyhöz a piros-kék csapat. Az 51. percben egy jobb oldali szöglet után Patakit elzárták a labda elől a vendégek, az első fejes még a levegőbe szállt fel, másodjára viszont Nagy Gergő a kapunk bal felébe bólintott, 0–1. Ezek után felbátorodtunk, többet volt nálunk a labda és a csereként beálló Szijjártó Ármin góljával egyenlíteni is tudtunk. A 66. percben Mohos adott remek labdát a bal oldalon meglóduló Szijjártónak, aki belépett a 16-oson belülre és az ötös sarkáról nagy erővel a léc alá lőtt, 1–1. Az utolsó percekre ki-ki meccs alakult ki, gólt azonban csak a vendégek tudtak szerezni. Egy vendégakció végén a 16-osra visszagurított labdát Ferencz Bence a kapunk jobb oldalába lőtte, Pataki csak beleérni tudott, 1–2. A legvégén egy bal oldali akció végén Szijjártó az alapvonalról próbálta a háló felé kanalazni a labdát, amikor a kapujából kirontó vendégkapus végigszántotta támadónk bal lábát, a síp azonban néma maradt.

Hetedik meccsén első vereségét szenvedte el Sátori Barnabás együttese.

Sajnos hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy azt játsszuk, amit elterveztünk: ezt csak az első bekapott gól után láthattam. Jelen helyzetünkben az iksz jó eredmény lett volna, kár, hogy nem tudtunk egy pontot itthon tartani. Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez, míg Mohos Barnabásnak és Nagy Benjáminnak az U17-es csapatban való bemutatkozásukhoz

– mondta Sátori Barnabás a mérkőzést követően.