Élvezetes meccsen a győriek szériája folytatódott

Élvezetes meccsen a győriek szériája folytatódott

Az U13-asok nyugat-dunántúli rangadóján a Rába-partiak diadalmaskodtak.

ETO FC Győr U13 – Illés Akadémia U13 4–2 (0–1, 2–0, 0–1, 2–0)
Illés Aka. U13:
Dudás – Majlinger, Tóth N., Molnár B., Lajos – Novák, Németh L., Lengyel – Mihók. Cserék: Kovács V. – Boda, Husz, Hányi, Baranyi, Bangó. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Mihók, Lengyel

Eredetileg még szeptember közepén találkozott volna egymással a két zöld-fehér együttes, azonban mára halasztották a bajnokság rangadóját. A győriek eddig mind a hét találkozójuk megnyerték, mindössze három gólt kaptak.

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat építette a futballt. Előnybe mi kerültünk. Egy labdaszerzés után Novák Bence ugratta ki Mihók Martint, aki higgadtan értékesítette a helyzetét.

A második 20 percben az ETO felpörgette a játékot és meg is tudták fordítani az eredményt.

A változatos futball folytatódott a térfélcsere után is. A harmadik játékrészben megint mi voltunk eredményesebbek. Sikerült is kiegyenlíteni! Mihók Martin átlövését még kiütötte a győri kapus, ám a kipattanóra Lengyel Ágoston érkezett, aki éles szögből, szép mozdulattal a léc alá lőtt, 2–2.

A sorminta ment tovább, és az utolsó 20 perc a hazaiaké volt, kétszer is betaláltak, így 4–2-re megnyerték a rangadót.

Két hét múlva visszavágó következik, hiszen az U13-as bajnokság 10. fordulójában az ETO látogat Szombathelyre.

Az első 20 perc teljesen rendben volt: valamivel többet volt a hazaiaknál a labda, de a védekezésünk szervezett volt, és adódtak lehetőségeink az átmenetek után. Úgy érzem, megérdemelten kerültünk előnybe. A második negyedben az ETO akarata érvényesült, megfordították az eredményt. Megint a mi időszakunk következett, domináltunk a harmadik felvonásban, ki is egyenlítettünk, ám a zárónegyedben ránk jöttek a győriek, hibára kényszerítettek minket és megnyerték a mérkőzést. A változatos meccsen rászolgáltak a győzelemre, ám nekünk sincsen okunk a szégyenkezésre. Sok mindent visszaláttam a gyakoroltakból! Vannak olyan részei a játéknak, amik bizakodásra adnak okot és látjuk azt is, hogy miben kell fejlődnünk

– nyilatkozta Sátori Barnabás.