Elszálltak az esélyeink

Elszálltak az esélyeink

Második mérkőzésén 2–1-re kapott ki Románia együttesétől a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A mieinknél Kiss Tamás és Mocsi Attila is a kezdő tizenegyben kapott helyet.

Miután Gera Zoltán együttese az A-csoport első játéknapján 3–0-ás vereséget szenvedett a németektől, a románok ellen mindenképpen javítani kellett volna. Ennek érdekében kifejezetten harcosan kezdett az Illés Akadémia egykori növendékét, Kiss Tamást, valamint a Szombathelyi Haladás jelenlegi játékosát, Mocsi Attilát is soraiban tudó magyar korosztályos válogatott. A nagy igyekezetbe sajnos néha túlzott keménykedés is vegyült, ezt pedig rendre sárga lappal bűntette a belga játékvezető. Persze közben kifejezetten szép dolgokat is láthattunk a srácoktól: Bolla Bendegúz bődületesen nagy lövésénél és Mezei Szabolcs remek szabadrúgásánál nagyon közel jártunk a vezetés megszerzéséhez. Sajnos a 42. percben Szőke Adrián begyűjtötte a második sárga lapját is, így pedig megfogyatkozott az első félidőt 0–0-val letudó együttesünk.

Térfélcserét követően az emberhátrány ellenére sem játszottak alárendelt szerepet fiataljaink, és az 55. percben egy szép kontra végén Csonka András révén a vezetést is sikerült megszereznünk. A támadás kezdetét Kiss Tamás kőkemény ütközése jelentette, aki így elévülhetetlen érdemeket tudhat magáénak a gólunkból. Sajnos ezt követően a románok szép lassan átvették az irányítás és elkezdték fizikálisan felőrölni Gera Zoltán legénységének ellenállását. A szövetségi edző több cserével próbálta frissíteni együttesét: a 67. percben Kiss Tamást is egy pihent játékostársa váltotta. Azonban a románok így is fölénk kerekedtek és végül Matan 70., és Pascanu 87. percben szerzett találatával 2–1-re megnyerték a találkozót.

Mivel a csoport másik mérkőzésén a németek 1–1-es döntetlent játszottak a hollandokkal, biztossá vált, hogy a magyar fiatalok már semmiképpen sem juthatnak tovább. A mieink március 30-án kedden 18.00 órakor természetesen harmadszor is pályára lépnek, még pedig a narancsmezesek ellen. Ezen a derbin biztosan nem szerepelhet Kiss Tamás, ugyanis az eddigi két mérkőzésen két sárga lapot gyűjtött be, ez pedig automatikusan egy találkozóra szóló eltiltást jelent.

Magyarország U21 – Románia U21 1–2 (0–0)
Gólszerzők: Csonka (55.) illetve Matan (70.), Pascanu (87.)

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu