Első edzését tartotta ma a Szombathelyi Haladás

Első edzését tartotta ma a Szombathelyi Haladás

Az Illés Akadémia növendékei közül tizenegyen is ott voltak a tréningen.

A Merkantil Bank Liga 2020/2021-es bajnokságának „tavaszi” szezonjára való felkészülését kezdte ma meg a Szombathelyi Haladás. A Mátyus János és Felipe Matos által vezényelt edzésen többen is ott voltak az Illés Akadémia növendékei közül. Debreceni Zalán, Dezamits Dominik, Kállai Kevin, Schuszter Ronald, Simon Barnabás, Tóth Milán már ősszel is kaptak lehetőséget a bizonyításra – kupa- és bajnoki meccseken egyaránt – de rajtuk kívül Auer Ákos, Horváth Rajmund, Vajda Bence, Volter Patrik és Woth Ádám is szerelést húztak.

Az első edzést követően Mátyus János értékelt:

A rendkívüli járványhelyzet miatt az ősz során a megszokottnál is több fiatal játékos kapott lehetőséget. Mivel mindannyian megállták a helyüket, ezért most könnyebb szituációban vagyunk. Egyrészt nincsen vírus a csapaton belül, másrészt pedig most jön a felkészülési időszak – igaz, ez csak négy hétből áll. Ezekkel a játékosokkal lehet nyugodtan foglalkozni – aki pedig érdemesnek találtatik arra, hogy játsszon, az játszani is fog. Az első bajnoki meccs előtt a terveink között három edzőmérkőzés szerepel – ezek között lesz a szokásos Siófok elleni, valamint találkozunk a Puskás Akadémiával is. A szurkolóinknak üzenem: nagyon várom, hogy ismét előttük játszhassunk! Tavasszal újfent sok szombathelyi fiatal fog szerepelni a Haladásban!

A pontosan egycsapatnyi Illés Akadémia-növendék közül Volter Patrik bizakodóan tekint a fiatalok előtt álló időszakra, amit nagy lehetőségnek tart:

Az utolsó NB II-es bajnoki fordulót követően tudtuk meg, hogy az U19-es csapatból többen is csatlakozhatunk a felnőttekhez, és Mátyus János stábjának irányítása mellett kezdhetjük meg a felkészülést. Azonban nem a mai nap volt első tréning: Nagy Norbert erőnléti edzőtől már december 23-ra kaptunk penzumot. Az egyéni edzés egyrészt meghatározott távú futásból áll, másrészt pedig erősítő-nyújtó gyakorlatokból – utóbbi feladat Zoomon keresztül ellenőrizve is lett. Az ősz során már volt néhány alkalom, amikor edzhettem a Haladással – nagyon örülök, hogy ismét itt lehetek. Ma passzkoordináció és futás volt a programban – de 7-8 edzés biztosan lesz a héten, így talán valamikor a labda is előkerül majd. Elsősorban a középpályán, annak is akár a védekező, akár a szervező posztján szerepelek a legszívesebben – várom, hogy megmutathassam, mennyi mindent tanultam eddig az Illés Akadémián!