Először veszített pontokat az U17

Először veszített pontokat az U17

Öt győzelem után ezúttal döntetlen született.

Illés Akadémia U17 – Békéscsaba 1912 Előre U17 2–2 (2–1)
Illés Aka. U17: Pfeiffer – Németh R., Bécsy, Gyapjas – Abért B., László, Paizs (Szabó M. M., 55.), Garai – Bene, Pljesovszki (Csalló, 55.), Liplin (Skravanek, 77.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: László (10., 1–0), Bene (28., 2–0)

Az U17-es bajnokság szombathelyi mérkőzése némi csúszással kezdődhetett csak el, ugyanis forgalmi akadály miatt késtek a vendégeink.

Rögtön fölényt alakított ki csapatunk, aminek eredményeképpen szögletekig, szabadrúgásokig jutottunk el. A 10. percben aztán már gólnak is örülhettünk! Egy 16-oson belülre bejátszott labdát Liplin Bence finoman készített le a támadást középen követő László Krisztiánnak, aki 6 méterről lőtt a kapu közepébe, 1–0! Nagyszerű akció végén nőtt kettőre az előnyünk: Garai Zétény a bal oldalról adott középre, amit a centerpozícióban Bene Dániel testtel lesimított, majd ballal a bal sarokba vágta 16 méterről, 2–0. Bosszantó volt, hogy bő félóra elteltével az első kaput eltaláló lövésből szépíteni tudtak a viharsarkiak: egy kavarodásban ők találták meg gyorsabban a labdát, 2–1.

Ziccerrel indítottuk a második félidőt, Liplin Bence azonban nem tudta azt gólra váltani. Hiába tanyáztunk a békéscsabai térfélen, előnyünket nem tudtuk növelni, sőt, egy szögletrúgást követően kiegyenlítettek a lilák, 2–2. A játék ezek után is a vendégek kapuja előtt zajlott, ám vagy védeni tudott a csabai hálóőr, vagy nem találtuk el a ketrecét. A lelkesen, helyenként önfeláldozóan védekező, a szerencsével is szerződést kötő Előre így egy ponttal távozott Szombathelyről.

Jól kezdtük a mérkőzést, kétgólos előnyt építettük fel. Már ekkor is érezhető volt, hogy egy fizikális jól felépített csapat az ellenfelünk, akik keresik is a párharcokat és játékrendszerével a szélsőjátékot igyekszik kontrollálni. Sajnos egy pontrúgás után gólt kaptunk, amivel visszajöttek a csabaiak. A II. félidőben is nyomtunk, ám sok volt a technikai hiba a játékunkban, talán az önbizalmunk is fogyott, miközben az ellenfél kiegyenlített. Innentől kezdve még nagyobb nyomást szerettünk volna tenni a vendégekre, ami azonban góllá nem érett. Úgy érzem, kicsit le is becsültük az ellenfelet, de ez a pofon jókor jött! Bízom benne, hogy mindezt előnyünkre tudjuk majd felhasználni

– mondta a találkozó után Kovács László vezetőedző.