Ellentétes félidők

Ellentétes félidők

Kikapott első edzőmeccsén az U17.

Illés Akadémia U17 – Vép VSE 3–4 (2–0)
Illés Aka. U17, 1. félidő: Kovács M. – Szvoboda, Halász, Nagy R. H., Szemes – Mozsár, Mohos, Bolla – Udvardi, Ötvös, Mayer.
2. félidő: Kovács M. – Frák, Halász (Nagy R. H.), Kovács B., Stifter – Pruska, Bonyhárd, Zsédely – Vér, Nagy Zs., Varga D. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Mayer (9., 1–0), Udvardi (27., 2–0), Zsédely (71., 3–3)

Nem vesztegetett időt ismerkedésre a két csapat: mindkét együttes futballozni akart, így helyenként jó találkozó keveredett ki Kovács László és Nagy József csapatának, valamint a Vas megyei I. osztályt bronzérmes pozícióban befejező vépiek találkozójából. A 9. percben jobb oldali támadás végén Szvoboda beadását Mayer éles szögből a hosszúba belsőzte, 1–0. Bő negyedóra múlva egy szép vépi akció végén Szemes mentett nagyot, a kósza labdát pedig felszedte kapusunk. A 27. percben megdupláztuk az előnyünket. Udvardi lépett be a jobb oldalon a 16-oson belülre, három védőt is kicselezett, majd ballal, 9 méterről a kapu bal felébe lőtt, 2–0.

Szünetben sort cserélt csapatunk, de frissítettek a vendégek is. Negyedóra alatt megfordították az eredményt. Előbb egy bal oldali vendégszöglet után kétszer is röviden szabadítottunk fel, Török pedig 14 méterről jobbról úgy lőtt a hosszú alsóba, hogy Kovács csak belekapni tudott a labdába, majd Balikó 19 méteres szabadrúgása a jobb felső sarokban kötött ki, 2–2. A 60. percben Dala 13 méterre az alapvonaltól, a jobb oldalról végzett el szabadrúgást: az élesen belőtt labda a tömegben valakin megcsúszott, és a kapu közepébe vágódott, 2–3. Nem sokkal később Varga Dominik pontos centerezését Nagy Zsombor belsőzte fölé. A 71. percben hasonló volt a koreográfia, ám ekkor Pruska beadásánál Zsédely nem hibázott, 7 méterről a kapu jobb felébe lőtt, 3–3. Egy perc múlva egy bal oldali szögletet Balikó csúsztatott a kapunkba, 3–4. Kisebb lehetőségek még adódtak előttünk, távolról is kísérleteztünk, de az újabb egyenlítés elmaradt, a találkozót a vendégek nyerték meg.

Két ellentétes félidőt hozott az első felkészülési mérkőzésünk. A srácok 45 perces terhelést kaptak, így tulajdonképpen két csapattal álltunk ki. A második félidőben több volt az eladott labdánk, az ellenfelünk pedig ebben a periódusban a pontrúgásokat követően gólratörően futballozott. Összességében elérte célját az első edzőmeccs, szombaton pedig jön a folytatás – bízom benne, hogy eredményesebbek leszünk

– nyilatkozta Kovács László a találkozót követően.