Ellentétes félidők

Ellentétes félidők

Az első játékrész a miénk, a második a Vasasé volt.

Vasas Kubala Akadémia U16 – Illés Akadémia U16 2–2 (0–2)
Illés Aka. U16:
Őri K. – Klement, Tasnádi, Nyári, Molnár L. – Szücs (Szilvási, 71.), Hende – Sági (Söptei, 59.), Sipos-Kiss, Szele – Krone. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Krone (16., 0–1), Sági (29., 0–2)

A már biztosan ezüstérmes Vasas Kubala Akadémia látta vendégül az Illés Akadémiát az U16-os kiemelt bajnokság utolsó előtti fordulójában. A zöld-fehérek azonban nem bizonyultak szíves vendégeknek, ugyanis félóra alatt kétgólos előnyt építettünk fel!

Az első negyedóra végén egy bedobás után Krone Niklas fordult le a védőjéről és a remek mozdulattal lőtt a hosszú sarokba, 0–1. A 29. percben Sipos-Kiss Dániel játszotta tisztára magát, majd kiugratta Sági Marcellt, aki maga elé sodorta a labdát és rúgta el a kapus mellett, 0–2. Kifejezetten jó volt a meccs, a Vasas is támadott, 3-4 nagy helyzetük volt az első félidőben.

A játék képében változást a Vasas szépítő gólja hozott: egy szöglet utáni ide-oda pattogó labdából az 58. percben tudtak közelebb kerülni a hazaiak. Minket megzavart a gól, átvették az irányítást a piros-kékek és a 70. percben egy centergóllal egyenlítettek. 2–2, kezdődhetett minden elölről – igaz, a felek már fáradtak, hiszen a hőség és a műfű kombinációja kiszívta mindkét fél erejét. Előttünk Szele Máté beadása után Krone Niklas előtt, illetve egy szép támadás végén Szilvási Ámos előtt adódott lehetőségünk, míg a Vasas pontrúgások után veszélyeztetett: egyik alkalommal Őri Krisztofer is nagyot védett. Gól több már nem esett, így a fővárosi kirándulás eredménye egy pont lett az U16-os korosztályunk számára.

Úgy tűnt, mi vagyunk otthon: sokat volt nálunk a labda, de a Vasas előtt is adódtak lehetőségek. Beigazolódott azonban ma is, hogy a 2–0 a legveszélyesebb az eredmény. Nyomasztó volt a meleg: nem csak a nap sütött, hanem a műfű is nyomta magából a hőséget. Mindössze két mezőnycserém volt, így a meccs utolsó időszakára minden erőtartalékunkra szükség volt. Küzdöttünk, mentálisan jól vizsgáltunk – és mindez bizonyos időszakokban jó játékkal is párosult

– értékelt Németh Richárd vezetőedző.