Bajnokhoz méltó produkció

Bajnokhoz méltó produkció

Duplájával Pljesovszki Gergő a góllövőlista élére ugrott.

Újpest FC U17 – Illés Akadémia U17 3–5 (2–3)
Illés Aka. U17:
Tama (Németh B., 46.) – Németh R., Tóth Á., Erdei – Szakasics (Liplin, 58.), Csalló, Stampfel, Paizs, Szabó B. (Gyapjas, 77.) – Skravanek (Menzselejev, 77.), Pljesovszki. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Skravenek (31., 1–1; 54., 2–4), Pljesovszki (33., 1–2; 73., 3–5), Stampfel (44., 1–3)

Az elért csapatcél, azaz a bajnokság megnyerése mellett egyéni célja is volt az Illés Akadémia U17-nek: a forduló előtt a Sajóvölgye játékosa egy góllal előzte meg Pljesovszki Gergőt a góllövőlistán.

A találkozó legelső időszakában azonban nagyon lassan szövögettük a támadásainkat, el kell ismerni, megérdemelten jutott vezetéshez a lila-fehér csapat. A meleg miatt elrendelt rövid szünetben rendet tett a fejekben a szakmai stáb, és félóra elteltével az egyébként az egész mérkőzésen remeklő Skravanek Lázár révén egyenlítettünk, majd Pljesovszki Gergő góljával már nálunk volt az előny! Az első félidő legvégén gyors gólváltás történt: Stampfel Csongor első Illéses találatára még gyorsan válaszoltak a IV. kerületiek, így 3–2-es előnnyel mentünk pihenőre.

Skravanek Lázár révén visszaállítottuk a kétgólos előnyt az 54. percben, amire büntetőből válaszoltak a hazaiak. A 73. percben aztán Pljesovszki Gergő ismét beköszönt, amivel beállította a végeredményt, 5–3-re nyertünk. Ezzel a góllal fel is ugrott a góllövőlista élére 14 találattal – azonban a nagy rivális putnoki játékos (Vaszil Bocskor, 13 gól), illetve az UDSE támadója (Miskolczi Barnabás, 12 gól) még holnap betalálhat az UDSE elleni bajnokságbeli zárómérkőzésen.

Az első 20 percben nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, és bizony rá kellett bírni a játékosokat, hogy állva nem lehet… Az ivószünetben átbeszéltük a dolgokat és ezt követően azt az énünket mutattuk, ami bajnokcsapathoz illik és felszabadult futballal nyertük meg a mérkőzést

– nyilatkozta Kovács László.