Egyetlen gól döntött

Egyetlen gól döntött

Katona István szűk negyedórát töltött a pályán a norvégok ellen 1–0-ra elveszített összecsapáson.

A májusi, hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságot megelőzően utolsó előtti felkőszülési mérkőzést játszotta Belvon Attila szövetségi edző legénysége. A mieink ezúttal Tatabányán az elitkörös norvég korosztályos válogatottal mérték össze a tudásukat. A szakmai stáb döntésének értelmében akadémiánk támadója, Katona István a kispadon kezdett.

A találkozó első félideje sok izgalmat nem hozott, ugyan a magyar gárda játszott némi mezőnyfölényben, de ez helyzetekben nem igen nyilvánult meg. A skandinávok viszont az első lehetőségüket gólra is váltották: a 34. percben Andreas Randen vette be a kapunkat. Az 1–0-s norvég vezetésről induló második játékrészben azért már felpörögtek a mieink is, és komoly energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében. A 78. percben Simon Benedek helyére Katona Pisti állt be, de sajnos ő sem tudott változtatni az eredményen, így végül az északiak nyertek 1–0-ra.

Bőven van hiányérzetem, mert nem tudtuk megközelíteni azt a teljesítményt, amelyet az előző felkészülési mérkőzéseinken nyújtottunk. Sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, ilyen szituációból kaptuk a gólt is az első félidőben, támadásban pedig nem voltunk kellően pontosak és nem használtuk hatékonyan a széleket a támogatójátékra. A második félidőben már láttam pozitív jeleket, ezekre kell építenünk a folytatásban, valamint ki kell javítanunk azokat a hibákat, amelyek ma a vereségünkhöz vezettek

– nyilatkozta az mlsz.hu érdeklődésére válaszolva Belvon Attila.

A tervek szerint a májusi Európa-bajnokság előtt még egy edzőmeccs vár a csapatunkra, remélhetőleg az Illés Akadémia támadójával a soraiban.