Egyénileg és csapatszinten is rengeteg a potenciál

Egyénileg és csapatszinten is rengeteg a potenciál

A bajnokságot a rendkívül előkelő ötödik helyen zárta U15-ös csapatunk, mely Szlovákiában is megmutatta, hogy óriási lehetőség lakozik benne.

Németh Richárd vezetőedzővel tekintettünk vissza az elmúlt évre.

Az alapcélkitűzésünk az volt, hogy a tavalyi negyedik helyezésünknél ne végezzünk rosszabb pozícióban. Sajnos ezt nem sikerült elérnünk, mivel ötödikként zártunk. Ettől függetlenül nem lehetünk elégedetlenek, mivel szakmailag szerintem nagyon sokat léptünk előre. A srácok egyértelműen fejlődtek, emellett pedig rendszeresen tudtunk az U16-os csapatba is feladni játékosokat.

Miben fejlődtek a legtöbbet a tanítványaitok?

Úgy gondolom, hogy taktikailag, technikailag és mentálisan is pozitív változások voltak. Fizikálisan sokat nőttek, erősödtek a gyerekek, valamint jóval érettebbek lettek. Szerintem összességében egy nagyon jó szezonon vagyunk túl, jól szerepelt a csapat.

A 22 bajnoki mérkőzés során 36 gólt szereztetek, míg 27 találatot kaptatok. Ezeket az adatokat hogyan értékeled?

Ha a számokat nézzük, akkor inkább a védekezéssel lehetek elégedett, bár a tavaszi szezonban nem mindig volt ez így. A rúgott gólokban azonban van hiányérzetem.

Az viszont a Pécs elleni 8–1-es sikert leszámítva elmondható, hogy az összes meccsetek rendkívül szorosan alakult.

Ez így van. Rendkívül kiegyenlített bajnokság volt. Szerintem ősszel általában jól jöttünk ki a kritikus szituációkból, míg tavasszal már ez kevésbé volt igaz. A Vasas és a Debrecen ellen például hiába játszottunk jól, mert ez nem párosult az eredményességgel. Talán végezhettünk volna picivel előrébb is, de hátrébb semmiképpen sem.

Talán ha nem lett volna annyira hullámzó a teljesítményetek, akkor egy jobb helyezés is összejöhetett volna.

Ez maximálisan igaz. Ősszel szerencsére folyamatosan tudtunk játszani, míg tavasszal már sok volt a két, esetleg három hétből álló szünet. Ennek nem nagyon örültem, mivel így elég nehéz a fejlesztést ütemezni és a játékosok motivációját fenntartani. Ráadásul sok sérülés jött közbe. Elég csak Söptei Bálintot vagy Kelemen Mirkót említenem. Viszont az utánpótlásban elég gyakoriak a hullámzások, aminek természetesen több összetevője van. Főként az, hogy gyerekekről van szó.

Van olyan mérkőzés, vagy esetleg torna, ami különösen kedves a szívednek?

A szakolcai tornagyőzelem óriási fegyvertény szerintem, mivel a két legjobb szlovák csapatot győztük le: a nagyszombati Spartakot és pozsonyi Slovant. Úgy gondolom, hogy itt mutatta meg az együttesünk az igazi arcát, tudását. Azt a teljesítményt kellene állandósítani, mivel az rendkívül jó alap lenne a folytatásra. Amúgy a csapatunkban nagyon sok potenciál van egyéni és csapatszinten is. Ezt próbáltuk meg belőlük az egész stábbal kihozni. Jól dolgoztunk együtt, jól kiegészítettük egymást. Igaz ez az edzésekre és a mérkőzésekre is. Köszönet ezért nekik.