Ausztriában játszott az Illés Akadémia U19

Ausztriában játszott az Illés Akadémia U19

Az eső áztatta pályán egy találat döntött.

SV Heiligenbrunn – Illés Akadémia U19 1–0 (1–0)
Illés Aka. U19: Kostyák – Takács-Földes, Stefanich, Csörnyei, Stifter – Horváth A., Zsédely, Mozsár – Bonchis, Pruska, Baján. Cserék: Molnár-Végh – Lehel, Smeringa, Bonyhárd, Bolla B., Barta, Magyar. Vezetőedző: Horváth András.

Újabb nemzetközi felkészülési találkozó várt Horváth András és Fazekas Norbert együttesére. A zöld-fehérek a szlovén túra után Ausztria irányába hagyták el Magyarországot, azaz az NS Mura után az SV Heiligenbrunn vendégeiként szerepeltek az őrvidéki Szentkúton. A 10. percben egy szöglet utáni fejessel szerezte meg a vezetést a hazai csapat. Ezt követően váltottunk: már nem csak a széleken próbálkoztunk, hanem a tengelyben is. Ezek a bontások működtek, lehetőségekig és lövőhelyzetekig jutottunk, ám naggyá tettük az ellenfél kapusát. Volt 6-7 olyan támadásépítésünk volt, amely igazán jól nézett ki. Az ütközéseknél a fizikálisan jól felkészített hazaiak előnyben voltak, ám a futballt mi játszottunk. Folytatás pénteken, hazai környezetben a Vép VSE ellen.

Az eredmény ma csalóka, a mi akaratunk érvényesült. Remek felkészülési találkozón vagyunk túl. Az volt az érzésem, mintha egy igazi megyei bajnokin szerepelnénk. Nagy labdabirtoklási fölényünk volt, ám miután gólt kaptunk, szenvedtünk. Betolták a buszt a hazaiak, mi pedig a lehetőségeinket nem tudtuk ma gólra váltani. Tették a dolgukat a srácok becsülettel, a hiányosságok hál’ Isten kijöttek ma, így remélem, a pénteki Vép elleni meccsen már nem követünk el hasonlókat. Nem vagyok elégedetlen, függetlenül a vereségtől: újabb képet kaptam, így tovább formálódik az a csapat, amelyet majd a bajnokikon látni szeretnénk

– nyilatkozta Horváth András vezetőedző.