Egy újonc és egy „törzsgárdatag”

Egy újonc és egy „törzsgárdatag”

Az Illés Akadémiáról Baján Roland első, míg Katona István már második alkalommal kapott meghívást az U17-es válogatott összetartására. Ráadásul mindketten pályára léptek a görögök elleni meccseken.

Határozottan sűrű programot tudhat magáénak a jövő tavaszi hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U17-es válogatottunk. A Belvon Attila szövetségi edző vezette szakmai stáb havi rendszerességgel teszteli azokat a játékosokat, akiknek esélye van bekerülni az Eb-keretbe. Az előző alkalommal Katona István és Kopácsi Áron, míg legutóbb Pisti és Baján Roland vehetett részt az összetartáson. Külön öröm, hogy akadémistáink ezúttal is szerepet kaptak az nemzetközi edzőmeccseken: Roli először csereként 30 percet játszott, majd kezdőként egy félidőt töltött a pályán a görög fiatalok ellen.

Nekem ez a meghívás azt mutatja, hogy kezd kifizetődni az a rengeteg munka, amit eddig a labdarúgásba fektettem. Ez igazából egy visszajelzés a számomra arról, hogy jó úton haladok. Anyukám és apukám is nagyon büszke volt rám, arra bíztattak, hogy így folytassam tovább. A táborban amúgy hárman voltunk egy szobában. Én Pistivel és egy másik jobbhátvéddel, Lengyel Noellel laktam. Nagyon jó, közvetlen volt a viszony mindenkivel. Nem volt komoly rivalizálás, inkább mindenki segített a másiknak. Örültem annak, hogy mind a két meccsen lehetőséget kaptam. Az elsőn a 60. percben álltam be csereként. Azon a meccsen kicsit könnyebb dolgom volt, mivel az amúgy nagyon erős görögök már kezdtek elfáradni. Úgy érzem, hogy jól teljesítettem, és a visszajelzések is erről szóltak. Csütörtökön kezdő voltam. Szerintem akkor a csapatnak és nekem sem ment annyira jól a játék. Ezek után még keményebben akarok dolgozni, hogy októberben is meghívást kapjak. Valamint az Eb-keretbe is jó lenne bekerülni

– fogalmazott immár itthon, az Illés Akadémián Baján Roland.

Katona Pisti lassan már törzsgárdatagnak számít, amit minden valószínűség szerint a góljainak is köszönhet. Növendékünk az első mérkőzésen kezdőként 67 percet játszott, míg a másodikon csereként 32-t. Azonban ennyi is elég volt neki, hogy újabb találatot érjen el. Így mostani mérlege az U17-es válogatottban: 5 mérkőzés/4 gól. Ha egy picit elmélyedünk a matematika rejtelmeiben, akkor könnyen kiszámíthatjuk, hogy átlagban 71,5 percenként talált be az ellenfelek kapujába.

Most már sokkal könnyebb volt számomra minden, mert ismerős közegbe mentem. A táborban két jobbhátvéddel voltam egy szobában, akik közül az egyik Baján Roli volt. A játék most érzésem szerint nem ment annyira jól, de rendesen küzdöttem. Ha nem rúgtam volna gólt, akkor csalódottan jöttem volna haza. Őszintén szólva nem számoltam ki a pontos átlagomat. Nekem bőven elég annyi, hogy öt meccsen négy gólt szereztem. Persze ettől függetlenül nagyon jól hangzik az a bizonyos 71,5 perc/gól. Igyekszem minél tovább tartani ezt a remek mutatót. Októberben a válogatott itthon szerepel egy négyes tornán, amelyen Spanyolország, Hollandia és Portugália lesznek az ellenfelek. Nagyon szeretnék ezeken a mérkőzéseken is pályára lépni. Csalódott lennék, ha nem érkezne újabb meghívó, mivel úgy érzem, hogy megküzdöttem érte

– zárta a beszélgetést Pisti, aki nagyon várja azt a bizonyos visszajelzést az eddigi teljesítményéről, amit októberre ígért a válogatott szakmai stábja. Persze, egy újabb meghívó akár értékelésnek is megtenné.