Egy tucat gólt lőve nyertek az U15-ös lányok

Egy tucat gólt lőve nyertek az U15-ös lányok

A szezon eddigi legnagyobb különbségű győzelmét aratva győzték le legfiatalabb akadémistáink az Astra HFC-t.

Astra HFC U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 0–12 (0–9)
Illés Aka–Viktória U15:
Bukor Z. – Mészáros D., Csarnai Z. (Márk Sz., 10.) Tóth L., Giczi K. – Sági F., Alasz H., Nagy B., Csombor L., Vass A. – Hopp K. Megbízott edző: Kiss Zsófia.
Gólszerzők: Vass A. (4., 0–1), Alasz H. (11., 11-esből, 0–2), Hopp K. (17., 0–3), Csombor L. (17., 0–4), Vass A. (21., 0–5), Mészáros D. (24., 0–6), Alasz H. (27., 0–7), Nagy B. (31., 0–8), Hopp K. (32., 0–9), Alasz H. (61., 0–10), Csombor L. (66., 0–11), Csombor L. (73., 0–12)

Az U17-esek gólzáporos sikere után az eggyel fiatalabb korosztály sem akarta alább adni! A Luki András távollétében Kiss Zsófia megbízott edző által irányított lányok nagy lendületet diktálva kezdték a mérkőzést és hamar tekintélyest előnyt szereztek. Szinte teljesen a kapuja elé szorítva az Astrát, a 27. percben már hét góllal vezettek!

A gólok többsége a tizenhatoson belülről kapura küldött lövésből született, de akadtak kifejezetten látványos találatok is: ilyen volt Alasz Hanna tökéletes büntetője, majd Mészáros Dorina szép egyéni akciót megkoronázó gólja.

A mérkőzés második játékrészére alábbhagyott az iram, kisebb lett a rohanás, gólt is kevesebbet lőttünk – ennek ellenére továbbra is óriási volt a különbség a két csapat között. Dicséret illeti Bukor Zoét, aki Németh Zsófi rosszulléte miatt az utolsó pillanatban ugrott be a kapusposztra és külön öröm, hogy – Csombor Luca három góljáról el nem feledkezve – éppen féltucatnyi játékos osztozott az egy tucat találaton: a tavaszi rajton igazi csapatmunkával született meg a szép siker.

Maximális dicséret illeti a lányokat! Taktikailag végig fegyelmezettek voltak, igyekeztek minden utasítást betartani, kihozták magukból a maximumot. Voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, de ami ennél is fontosabb, hogy csapatként voltunk nagyon erősek, és nem hagytunk nyitva kérdést ezen a mérkőzésen. Magabiztosan, önbizalommal telve léptek pályára a lányok, és ennek meg is lett az eredménye. Büszke vagyok a csapatra, megérdemelt győzelmet arattunk. További sok sikert kívánunk az Astra csapatának

– értékelt Kiss Zsófia megbízott edző.