Egy pontra rászolgáltunk volna

Egy pontra rászolgáltunk volna

Kifejezetten jól küzdött a bajnoki címre hajtó Ferencváros otthonában U16-os csapatunk, ám egyéni hiba miatt 1–0-ra kikaptak akadémistáink. 

Ferencvárosi TC U16 – Illés Akadémia U16 1–0 (0–0)
Illés Aka. U16.: Németh H. – Bonchis, Bodrogi (Stefanich, 68.), Deme, Koósz – Kopácsi B. (Balikó, 74.), Csörnyei, Horváth A. – Takács-Földes (Horváth B., 68.), Nagy M., Wolf (Lehel, 59.). Vezetőedző: Németh Richárd.

A Puskás Akadémia után egy másik bajnokaspiráns, a Ferencváros ellen lépett pályára U16-os csapatunk. Ráadásul a fővárosi zöld-fehérek a lehető legerősebb összeállításukban szerepeltek hazai környezetben. Ettől függetlenül a mérkőzés 10. percében Wolf Gergő óriási ziccerben vezethette kapura a labdát, ám a házigazdák játékosa szó szerint „legyalulta” támadónkat. A játékvezető sípja azonban néma maradt. A folytatásban főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, még „helyzetecskék” is csak ritkán adódtak a küzdő felek előtt. A mieink remekül védekeztek, a hazaiak nem igen találtak rést a pajzson, így a félidőben gól nélküli döntetlenre álltak az együttesek.

Térfélcserét követően viszont mondhatni gyorsan előnybe került a Fradi: az 54. percben egy szabadrúgást követő kipattanó labdát továbbított Szabó Szilárd a kapunkba. Ezt követően minden úgy alakult, ahogy az első játékrészben. Azaz nagy küzdelem, rendkívül kevés lehetőséggel. Ennek köszönhetően pedig az eredmény már nem is változott: nyert az FTC 1–0-ra.

Úgy gondolom, hogy egy rossz szavam sem lehet a játékosainkra. Amit tudtak, azt maximálisan beletették a meccsbe. Úgy érzem, hogy egy pontra rászolgáltunk volna. Sőt, ha a játékvezető megadja a javunkra a jogos 11-est, akkor akár fordítva is alakulhatott volna a mérkőzés. Mindenesetre a védekezésünket csillagos ötösre értékelem

– mondta csalódottan a mérkőzés után Németh Richárd vezetőedző.