Egy pontot tartott itthon a Haladás

Egy pontot tartott itthon a Haladás

Tarján Patrik először kezdett idén, kerettag volt Mohos Barnabás.

Simut Mario Lucas kiállítása miatt – egy mérkőzést kell automatikusan kihagynia az Illés Akadémia nevelésének – változtatott az „alapcsapatán” Michal Hipp. A Budafoki MTE elleni mérkőzésen a Verpecz – Nyíri, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Csernik, Derekas, Rácz, Tarján – Borvető összeállítású Haladás futott ki. Azaz Bosnjak Predrag egyéni képző edzőnk mellett Nyíri Vince, Rácz Baranbás és Tarján Patrik képviselte az Illés Akadémiát. Tarján Patrik számára ez volt az idei első bajnoki. A kispadon – többek mellett – Mursits Roland, Mohos Barnabás, Tóth Máté, Doktorics Áron, Horváth Rajmund és Bolla Gergő vártak a pályára lépésre. Mohos Barnabás pályafutása során első alkalommal volt kerettag a Haladásban! A másik oldalon is volt néhány ismerős! A kezdőcsapat tagja volt Jagodics Márk, míg a cserék közé jelölték Németh Máriót. A kispadon az a Mátyus János ült, akinek másfél éves szombathelyi edzősége alatt hat Illés Akadémia-növendék is debütálhatott a Haladásban tétmérkőzésen!

Kisebb lehetőségek adódtak mindkét kapu előtt. 20 perc elteltével a vendégek szerezték meg a vezetést: egy akció végén az első lövést még ki tudta ütni Verpecz István, a kipattanóra azonban ugyancsak budafoki érkezett, és Sós Máté 6 méterről nem hibázott, 0–1. Bő tíz perc múlva tudott egyenlíteni a Haladás. Csernik Kornél kapott jó labdát a 16-oson belül, megtolta azt, Jagodics Márk pedig elkaszálta, 11-es! A büntetőt Rácz Barnabás a jobb sarokba vágta, 1–1!

Fordulást után a Haladás sokkal aktívabbá vált. A legnagyobb lehetőség arra, hogy a vezetést is átvegyék a vasiak az 54. percben adódott: Csernik beadását Derekas Zoltán fejelhette kapura, de Gundel-Takács Bence hárított. A mezőnyfölény megvolt, de gól nem született, sőt, a meccslabda a budafokiak előtt volt a 93. percben, ám a felső kapufa kisegítette a szombathelyieket, így maradt az 1–1.

Vasárnap után szerdán is ikszelt a Hali, így továbbra is a középmezőnyben áll a zöld-fehér csapat.