Egy pontot szerzett a Haladás

Egy pontot szerzett a Haladás

Az Illés Akadémia 2001-es korosztályából ketten, a 2002-esből négyen játszottak a vasárnapi meccsen.

A Merkantil Bank Ligában immáron a 32. fordulónál járunk, a Haladás hazai környezetben lépett pályára. Az ellenfél a kiesőhelyen lévő Kazincbarcika volt. A mieinknél a kezdőben kapott helyet Debreceni Zalán (a korábbi Illés Akadémia-nevelések közül pedig Medgyes Zoltán, Jancsó András és Kiss Bence), míg a padon várt bevetésre Szekeres Enzó, Kállai Kevin, Tóth Milán, valamint Doktorics Áron és Németh Márió. A vendégeknél két Illés-növendék is kerettag volt: Tóth-Gábor Kristóf kezdett, Auer Ákos pedig a cserék közé lett nevezve.

Az első félidőben keveset forogtak veszélyben a kapuk. A legnagyobb lehetőség a vasiak előtt adódott, de Németh Milán büntetőjét hárította a vendégek kapusa. A szünetben Jancsó Andrást Kállai Kevin váltotta.

Az 55. percben megszerezte a vezetést a vasi csapat: Kiss Bence tálalt remek ütemben Medgyes Zoltán elé, aki kilőtte a hosszú alsó sarkot. Két perc múlva Tóth Milán érkezett csapatunkba: rendkívül agilisan játszott, sok labdát szerzett, és megakadályozta a vendégek gyors indítását. Bő tíz perccel a vége előtt pályára lépett – második NB II-es meccsén – Auer Ákos, és ezzel meg is változott a játék. Hatékonynak bizonyult ugyanis a barcikai jobb oldal, ahol Auer és Tóth-Gábor játszottak. Utóbbi birkózta le – nem biztos, hogy szabályos eszközökkel – Debrecenit a 82. percben, majd felpasszát követően egy 15 méteres lövéssel egyenlítettek a vendégek (1–1). Ezek után ki-ki meccs alakult ki: a 86. percben Medgyes a kapufát találta el, míg a kilencvenedikben talán élete eddigi legnagyobb gólját rúgta meg a barcikai Kovács Máté. (Bár hasonlóakat írtunk róla ősszel is: akkor még a jelenlegi vezető elemező edzőnk, Németh Szabolcs a Dorog vezetőedzőjeként érkezett a Rohonci útra, és abban a csapatban játszott Kovács, és akkor is nagy gólt rúgott a Hali kapujába.) De még nem ez volt a végszó, ugyanis a 93. percben Bosnjak Predrag kevésbé tudatos beadásánál óriási bakit követett el a borsodi kapus, későn reagált és mellé is nyúlt a labdának, így kialakult a 2–2-es végeredmény.

A 79. perctől a 90. percig a pályán volt nálunk Debreceni Zalán (2002), Tóth Milán (2002) és Kállai Kevin (2002), míg a vendégeknél Tóth-Gábor Kristóf (2001) és Auer Ákos (2002). A 91. percben Debreceni helyére Doktorics Áron (2001) érkezett, így az NB II-ben érvényes ún. „fiatal szabály” alapján az Illés Akadémia növendékei közül hatan léptek pályára, és ebből öten egyszerre is a játéktéren voltak 11 percen keresztül.

A mérkőzést követően Auer Ákos, a Kolorcity Kazincbarcika játékosa adott videónyilatkozatot, amely megtekinthető az Illés Akadémia Instagram- és Facebook-oldalán.

Nyitókép forrása: www.haladasfc.hu