Egy jelenleg jobb csapattól kapott ki az U16-os gárdánk

Egy jelenleg jobb csapattól kapott ki az U16-os gárdánk

A felcsúti meccs három pontja az első félidőben dőlt el.

Puskás Akadémia FC U16 – Illés Akadémia U16 3–0 (2–0)

Illés Aka. U16.: Szekeres – Németh Á. (Tóth K., 46.), Vert, Muzsi, Vigh – Tama (Szvoboda, 46.), Domján, Kovács P. – Horváth J., Borbács (Miszori, 62.), Papp Cs. Vezetőedző: Sátori Barnabás

A tabellamásodik ellen lépett pályára az Illés Akadémia csapata. A 11. percben egy bal oldali rögzített szituáció után került előnybe a Felcsút, amit a 29. percben egy büntetővel tudtak megfejelni, így 2–0-val mehettek szünetre a csapatok. Kettőt cserélt Sátori Barnabás vezetőedző, a játék képe azonban nem változott. Hiába volt a mezőnyben egyenrangú ellenfél az Illés Akadémia, a kapu előtt határozottabb Puskás megérdemelten győzött.

A találkozót követően így értékelt Sátori Barnabás:

Fizikálisan erős, nálunk gyorsabb csapattal találtuk magunkat szemben. A játékosok hozzáállására egy rossz szavam nem lehet, hátrányban sem adták fel a támadások lehetőségét, azonban ezen a napon túl sok hibával játszottunk. Ami leginkább bosszant, az az első bekapott gól, ami egy oldalszabadrúgás után következett be. A Honvéd ellen két találatot is hasonló szituáció után kaptunk, így külön beszéltünk róla, felhívtam rá a figyelmet, gyakoroltuk is, de nem sikerült hárítanunk. A második félidőben kevésbé voltunk szervezettek, annak ellenére, hogy ebben a periódusban nem hagytunk sok lehetőséget a Puskásnak.