Egy győzelem és egy vereség a mérleg

Egy győzelem és egy vereség a mérleg

Ugyan az MTK gárdájától kikapott, ám azt követően az osztrák GAK csapatát magabiztos játékkal győzte le U10 együttesünk, amely így a második helyen zárta a hazai rendezésű minitornát.

Három, határozottan komoly játékerőt képviselő korosztályos gárda lépett pályára az Illés Akadémia által rendezett erőpróbán. A résztvevő U10-es csapatok egyenként két-két 2×20 perces mérkőzést játszottak, még pedig 6+1-es felállásban, 55×35 méteres játéktéren.

Az első meccsen a mieink az MTK gárdájával mérték össze a tudásukat. A derbi elején a kék-fehérek szinte pillanatok alatt elhúztak 2–0-ra, de 5. percben Papp Olivér találata visszahozta a reményeinket. A folytatásban viszont sok ziccer hibáztak el Faggyas Milán tanítványai, ráadásul a kapufáról is kifelé pattant egy lövésünk, így a szünetben már 4–1-re vezettek a fővárosiak. Szünet után is nagy küzdelem zajlott a pályán, sajnos a helyzetekkel ebben a játékrészben is jobban sáfárkodtak a kék-fehérek, akik ennek köszönhetően 8–2-re meg is nyerték az összecsapást. A mérkőzés legszebb találatát azonban Papp Olivér lőtte a találkozó 38. percében.

A minitorna második mérkőzésén az MTK 5–2-re verte a GAK Juniors együttesét. A zárómeccsen így a második hely volt a tét.

A derbit a lehető legjobban kezdték ifjú akadémistáink, ugyanis Kalmár Kornél már az első percben megszerezte a vezetést. Az előnyünket az első félidőben Rajos Ádin duplázta meg egy szabadrúgásból született találattal.

A mérkőzés végjátékában ugyan az osztrákok feljöttek 2–1-re, de az utolsó pillanatokban Kalmár Kornél a hálóba helyezett egy kipattanó labdát és ezzel be is állította a 3–1-es végeredményt. Így végül a minitornát az MTK nyerte 6 ponttal, míg a mieink 3 ponttal a második helyen végeztek megelőzve a pont nélkül záró GAK együttesét.

Az Illés Akadémia U10 kerete: Hende Noel – Novák Benett, Rajos Ádin, Kalmár Kornél, Papp Olivér, Sömenek Bálint, Vígh Olivér, Molnár Bálint, Dávid Marcell.

Teljes mértékben pozitív a kicsengése ennek a két mérkőzésnek. Még csak másodszor játszottunk 6+1-es felállásban! Nekik ez még új játékrendszer. Szépen látni náluk a lépésről lépésre történő fejlődést. Szépen kialakul a rendszer, amiben játszani akarunk. Természetesen az alapelveink betartásával. Én mindig örülök, ha a srácok versenyhelyzetben tudnak gyakorolni. Jó, hogy sok olyan elemet láttunk viszont ezen a két mérkőzésen, amit korábban az edzéseken gyakoroltunk. A hibákat pedig igyekszünk folyamatosan kijavítani

– értékelte a hazai rendezésű minitornát Faggyas Milán vezetőedző.