Egy gól itt, egy gól ott

Egy gól itt, egy gól ott

A tavaszi szombathelyi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is 1–1-et játszottak U19-es leányaink a Ferencvárossal.

Illés Akadémia-Viktória FC U19 – Ferencváros U19 1–1 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U19: Csapó Zs. (Gévay D. 91.) – Hajba J. (Rugovics B. 46.), Pálmai E., Kováts A., Németh Zs. – Németh M. (Pálfy B. 46.), Csizmadia Zs. (Kaszap K. 46.), Varró V. (Simon F. 46.) – Németh A. (Balogh S. 61.), Andrónyi R. (Molnár R. 80.), Nagy D. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző: Nagy D. (24., 1–1)

Némileg szokatlan időpontban, vasárnap 18 óra 30 perces kezdettel fogadta a Ferencváros csapatát U19-es együttesünk, méghozzá a Haladás Sportkomplexumban. A találkozóra igencsak szép számú nézősereg látogatott ki, amely az őszies időjárás ellenére bizony kitett magáért.

Bátran kezdte a találkozót Tebeli György együttese, igyekezett letámadni, és már az ellenfél térfelén labdát szerezni. Ez több alkalommal sikerült is, főként Andrónyi Réka veszélyeztetett ezekből a szituációkból. A vendégek szépen, fokozatosan vették fel a játék ritmusát, ki tudtak jönni a szorításból, egy sarokrúgást követően pedig a 16. percben meg is szerezték a vezetést (0–1). A bekapott gól nem törte meg a mieinket, sőt, magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak és nagy erőfeszítéseket tettek az egyenlítő találatért. Ezt siker is koronázta: a 24. percben a két Németh, Adél és Mirtill összjátéka után utóbbi lőtte élesen keresztbe a labdát a kapu előtt, a hosszú oldalon pedig Nagy Dorottya érkezett (1–1). Jó tempót diktáltak a csapatok, mindkét együttes célja a három pont megszerzése volt, újabb gól viszont már nem esett az első negyvenöt percben, így 1–1-es állással mentek pihenőre a felek.

A szünetben Tebeli György négy helyen is változtatott, Rugovics Boglárka, Pálfy Barbara, Simon Franciska, valamint Kaszap Kamilla is érkezett a pályára. A percek jelentősen csendesebben csordogáltak, mint az első játékrészben, főként a küzdelem dominált, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Mindkét együttesen érződött már a fáradtság, de az is, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fognak, és minden lehetőséget megragadnak a győztes gól megszerzésére. A játék képe meglehetősen hullámzó volt: hol nekünk akadtak jobb periódusaink, hol ellenfelünk kezdeményezett, így érkeztünk el a mérkőzés hajrájához. A lányok az utolsó energiatartalékokat mozgósították a végjátékban, hozzáállásuk ezúttal is példaértékű volt. Az eredmény ennek ellenére nem változott, 1–1-es pontosztozkodással ért véget a zöld-fehér összecsapás.

Örülök a pontszerzésnek, annak viszont nem annyira, hogy a kapott gólig egy-egy villanást leszámítva meglehetősen tompák voltunk, belealudtunk a mérkőzésbe. A vendégek gólja után aztán már jobban tetszett, amit láttam, voltak helyzeteink, valamint szereztünk egy gyönyörű gólt. A fordulás után egy picit megváltozott a játék képe, nem voltunk kellően gyorsak, pontosak, ez pedig nehézzé tette a dolgunkat. A későbbiekben sokkal jobban kell felvennünk a mérkőzés ritmusát, és sokkal jobban kell pörögnünk, már az első perctől kezdve. Pálmai Eszter játékát mindenképpen szeretném kiemelni, ma is nagyon fontos tagja volt a csapatnak és remek teljesítményt nyújtott, nagyot dolgozott a védelemben

– értékelt Tebeli György vezetőedző.